O Šapiću će odluku doneti Predsedništvo SNS, opozicija podseća na njegove afere

Beogradski izbori 14. jun 202219:22 > 19:516 komentara

Još uvek je neizvesno ko će zauzeti fotelju gradonačelnika Beograda. Iako je gradski odbor Srpske napredne stranke jednoglasno odlučio da za tu funkciju predloži bivšeg vaterpolistu Aleksandra Šapića, predsednik Aleksandar Vučić poručuje da će se na sednici Predsedništva videti da li je SNS oko toga jedinstven. Za to vreme, predstavnici opozicije poručuju da će Šapić sigurno biti izabran za gradonačelnika, ali da to nije dobar potez, s obzirom na njegove brojne korupcijske afere.

Goran Vesić ili Aleksandar Šapić – mesecima se u javnosti spekulisalo ko će od njih dvojice da zauzme fotelju gradonačelnika. Iako je posle sednice gradskog odbora Srpske napredne stranke jednoglasno odlučeno da će za tu poziciju biti predložen Šapić, sve je i dalje neizvesno, ako pitate predsednika Srbije.

„Da li je SNS jedinstven – ne znam videćemo, u petak će valjda da bude sednica Predsedništva, mi propadosmo, ali ovi vaši napreduju“, rekao je Aleksandar Vučić.

Povezano:

Rečitiji po pitanju bivšeg vaterpoliste nije ni još uvek aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

„Ja nisam član gradskog odbora, zato nisam bio, a nisam bio ni pozvan. Kad god me pozove organ gde nisam član, ja uvek dođem, tako da Predsedništvo stranke će doneti konačnu odluku“, kaže Vesić.

Iz redova beogradska opozicije kažu da veruju da će Aleksandar Šapić biti izabran za gradonačelnika. Upozoravaju da to nije dobar potez za budućnost Beograda.

„Mislim da je Srpska napredna stranka sada u toj „pat poziciji“ da on mora da bude gradonačelnik i da će ga Aleksandar Vučić namerno staviti u situaciju kada je većina tanka, da bi ga onda stalno držao pod pritiskom, kako bi on bio kriv za loš rezultat koji je fakat postigao na poslednjim izborima“, navodi Dobrica Veselinović iz koalicije „Moramo“.

„Narodna stranka misli da je izbor Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda samo nastavak politike urušavanja i devastiranja Beograda, da se radi o osobi koja nema moralnih skrupula i koja se više puta ogrešila o zakone i propise“, kaže Miloš Pavlović, šef odborničke grupe Narodne stranke.

Opozicija mu u grehe ubraja i to da je gradio građevinske objekte bez dozvole, da je u krugu onih političara za koje se govori da su plagirali svoj doktorat, a i da je znao da zapreti sportistima i novinarima.

Građani koji su glasali na nedavnim izborima, kažu da i dalje nisu sigurni ko će voditi grad.

Ja bih izabrala Đokovića – zato što ima pare, ima moć i poznaje mnoge ljude u svetu.

N1: Mislite da je Aleksandar Šapić dobro rešenje?

„Što se mene tiče jeste, pokazao se relativno dobro“.

„Vesić“.

N1: Zbog čega?

„Pa zato što je najozbiljniji od svih ovih ostalih“.

N1: A da li je Aleksandar Šapić dobro rešenje?

„Šapić samo u bazenu“.

„Dobar je Šapić, uradio je dobar posao ovde na Novom Beogradu“.

N1: Je l mislite da bi Aleksandar Šapić trebalo da bude gradonačelnik ili neko drugi?

„Za sad on jedino“.

Politički analitičar Cvijetin Milivojević kaže za N1 da nema dilemu, ko će izabrati novog gradonačelnika.

„Jer ovo što je rekao gospodin Vučić, a on očigledno odlučuje ko će biti gradonačelnik, a ne građani Beograda, pa rekao bih čak ni organi SNS – to će biti doktor Šapić“, navodi Milivojević.

Ukoliko Aleksandar Šapić dođe na čelo grada, a Goran Vesić ostane među vodećim ljudima Beograda, ostaje nejasno kako će njihova saradnja funkcionisati, s obzirom na to da je Šapić rekao da aktuelnog zamenika gradonačelnika ne vidi u svom timu.

Komentari

Vaš komentar