Ristić: Greška što pobednik uzima samo svoje, ni Piksi ne uzima samo iz Zvezde

Beogradski izbori 24. mar 202210:40 > 10:56 1 komentar
N1

Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za gradonačelnika Beograda Miljko Ristić kaže da misli da je greška prethodnih izbora što onaj ko pobedi daje mesta samo svojim ljudima. "Ne možemo baš imati najkvalitetnije za sve pozicije, ni Piksi neće uzeti samo iz Zvezde, već iz svih ekipa. Posao gradonačelnika je veoma odgovoran i kompleksan. Kao gradonačelnici moramo konsultovati našu osnovnu organizaciju, ne moraju baš svi biti iz naše stranke. Ne bežim da stručni ljudi iz drugih stranaka učestvuju", rekao je on.

Ristić kaže da je član stranke 30 godina, kada je bio mlad lekar.

„Upoznao sam Šešelja, privlačio me njegov originalan stav, kupovao sam njegove knjige, ali nikada nisam bio aktivan član partije, rukovodio sam se medicinskim principima. Shvatio sam da su potrebne promene u zdravstvenom sistemu – kao pojedinac ne možete mnogo da učinite, ali ako stranka stoji iza vas možete mnogo bolje. Mislim da bi sve partije trebalo da stave zdravstvo kao osnovni problem, letalni izhodi u našoj zemlji, to nisu zarazne bolesti… Za hronične bolesti se može mnogo učiniti, mi smo druga nacija u Evropi, preventivnim merema se može smanjiti“, rekao je kandidata radikala za gradonačelnika Beograda.

Navodi da se dosta ulaže u zdravstveni sistem Srbije, ali da smo i dalje u situaciji da se godinama čeka na neku hiruršku intervenciju.

Povezane vesti:

„Beograd je veliki grad, to je skoro 50 odsto Srbije, mogu se uvesti neki pregledi da se smanji letalitet. Beograd treba da bude primer da se i u drugim mestima organizuju pregledi. Ako se nastavi ova tendencije, za 50 godina nećemo imati stanovnike“, kazao je Ristić, na konstataciju da je to više posao ministra zdravlja, kaže da ako se nešto sprovede u Beogradu, sigurno će moći da se realizuje i van Beograda.

Govoreći šta zamera aktuelnoj gradskoj vlasti, Ristić kaže da problem Beograda nije lako rešiti preko noći.

„Svaki veliki grad ima problema sa saobraćajem, sa zagađivanje sredine. Mi u Beogradu svaki dan slušamo o zagađenju, juče smo bili drugi. Treba preduzeti mere koje nisu teške da se preduzmu, uvezli smo automobile iz Nemačke, koje su oni zabranili. Automobili su veliki problem, 1.500 autobusa. Zatim otpadne vode, cela leva obala Dunava, imate kanalizacije koje nisu regulisane, 40 odsto stambenih zgrada nema regulisane otpadne vode. Zamerka je sigurno i po pitanju korupcije i tajnih ugovora, nisam toliko stručan, ali gradonačelnik mora voditi grad sa ekipom koja je kompetentna, a što se tiče zdravstva sam stručan“, kazao je on.

Sagovornik N1 kaže da linija metroa nije idealno rešenje i da je Beograd nepovoljan teren za metro.

„Rođen sam u Beogradu, ta konfiguracija je veoma nepovoljna, ima devet rečnih tokova, toliko je tunela, podvodnih tokova, ispod Tašmajdana je faktični grad za 1.000 stanovnika. Metro ide i iznad zemlje, ali centralini Beograd je veoma nepovoljan. Postoje i neki druge varijente, rečni prevoz, postoje i gondole, veoma su efikasne, to bi stručne službe trebalo da povežu. Sigurno da može da se spoji gondola od Kalemegdana do Zemuna, gondola može da se napravi prema Obrenovcu, Batajnici, to je rešenje koje je mnogo jeftinije od metroa, za metro će trebati mnogo novca i vremena“, zaključio je Miljko Ristić.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.