Samofalov: Osvojili smo više od pet odsto, brutalnom krađom smo svedeni na 2,9%

Beogradski izbori 17. apr 202207:04 > 12:18 70 komentara
KONSTANTIN SAMOFALOV
Tanjug/Tara Radovanović

Član Predsedništva Socijaldemokratske stranke (SDS), Konstantin Samofalov, komentarišući prve rezultate delimičnog ponavljanja izbora u subotu za odbornike Skupštine Grada Beograda, izjavio je: "Znamo da smo osvojili preko pet odsto glasova Beograđana, a brutalnom krađom dovedeni smo na 2,9 odsto" što je ispod cenzusa od 3,0 odsto.

Samofalov je rekao za list „Danas“ da se SDS – stranka Borisa Tadića, nije ni oslanjala na rezultate na delimično ponovljenim izborima, jer je „Srpska napredna stranka direktnim mešanjem u rad Gradske izborne komisije i Upravnog suda poništila svega šest biračkih mesta što je vređanje zdravog razuma s obzirom na ogroman broj nepravilnosti“ na izborima 3. aprila.

Pročitajte još:

Rekao je da će SDS izbornu volju građana brantii pred Upravnim sudom i „ukoliko sudije Upravnog suda nastave da se stavljaju u funkciju Aleksandra Vučića, a ne da sude po zakonu jer nam odbijaju prigovore, mi ćemo se obratiti višim sudskim instancama i Ustavnom sudu, a ako bude potrebno i na ulici ćemo da tražimo potvrdu onoga što smo imali na izborima“.

Samofalov je rekao da se više ne radi o listi “ ‘Ajmo ljudi“ i Skupštini grada, nego se radi o tome da je „opozicija generalno pokradena, a sa posebnom pažnjom je pokradena naša lista, ne samo u Beogradu, nego u čitavoj Srbiji“.

I predsednik „Nove stranke“ Aris Movsesijan je za „Danas“ rekao da po zasad nezvaničnim rezultatima subotnjeg delimičnog glasanja, „ne obećava nešto da će lista ‘Ajmo ljudi’ preći cenzus“.

On smatra da je dobro što su neki glasači drugih opozicionih stranaka i lista glasali za “ ‘Ajmo ljudi“, ali da to „nije dovoljno da se može biti optimističan“.

Ali, „probaćemo do kraja da ovu igru igramo i da vidimo da li eventualno možemo na neki način da preokrenemo rezultat“, zaključio je Movsesijan.

Kako je proteklo ponovljeno glasanje u subotu, možete pogledati u našem blogu.

Komentari (70)

Vidi sve komentare