Šapić: Moj stav se nije promenio, nosilac liste bi trebalo da bude gradonačelnik

Beogradski izbori 13. jun 202215:28 > 17:17 komentara
Tanjug/ Tara Radovanović

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić rekao je da se njegov stav o funkciji gradonačelnika Beograda nije promenio od izbora do danas, i da nosilac liste posle gradskih izbora treba da bude gradonačelnik.

“Ja sam ozbiljan čovek, bez obzira što neki očigledno to tako ne doživljavaju. Ozbiljni ljudi ne ponavljaju šesnaest puta isti stav, samo zato što mediji, ili pojedinci na tu temu spekulišu“ rekao je Šapić za Danas.

Povezane vesti:

Taj list je na sajtu naveo da je uoči izbora Šapić tvrdio da ne samo da je nepisano pravilo da nosilac liste na izborima bude gradonačelnik nakon njih, već da je to fer prema ljudima od kojih se traži poverenje, jer oni kada izadju na izbore vide ime liste i samo ime onoga ko je prvi. Šapić je napomenuo i da je o tome više puta govorio, naročito od onog momenta kad je odlučeno da će biti prvi na listi za gradske izbore.

„Jasno sam rekao šta sam imao. A pošto se moj stav nije promenio, mislim da nema razloga da se ponavljam, bez obzira na raznorazne medijske spekulacije koje su vezane za moje ime i tu poziciju već mesecima“, rekao je on.

Dodao je da je i predsednik SNS Aleksandar Vučić „više puta izneo identičan stav proteklih meseci“.

„Tako da zaista, uz svo poštovanje, nemam potrebu da po, ne znam, koji put isto govorim i da se ponavljam“, napomenuio je Šapić.

Uptan da li mu možda smeta što će njegova funkcija biti oročena, jer se govori da će nova Skupština imati oročeno trajanje do novih gradskih izbora, Šapić je odgovorio da „ne zna šta znači termin oročeni, ali da nije ni važno“.