Šapić potvrdio da će biti prvi na listi SNS za Beograd

Beogradski izbori 26. jan 202209:37 > 15. feb 2022 13:58
N1

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić potvrdio je da će biti prvi na listi te partije za beogradske izbore.

Šapić je za TV Pink izjavio da ga je na sednici Predsedništva predložio predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić i da bi odluka trebalo da bude potvrđena na sledećem Predsedništvu stranke u februaru.

„Ukazano poverenje mi je čast i obaveza, a Beograđanima treba na kvalitetan način predstaviti kakvi su naši planovi za razvoj grada, šta je dobro urađeno i šta još možemo da uradimo, i na to je koncentrisan čitav tim ljudi“, izjavio je Šapić i ocenio da se radi o važnom periodu koji je pred nama.

Beograd je opisao kao „Njujork istočne Evrope“, koji se i najviše promenio u celoj Srbiji u poslednjih 10 godina i koji treba, kako je rekao, da nastavi da se razvija u tom pravcu.

Šapić je tako potvrdio pisanje Nove.rs čiji izvor je naveo da odluka da on bude prvi na listi za beogradske izbore nije iznenađujuća, dodavši da će tim za Beograd vladajuće partije izgledati značajno drugačije nego što je to sada bio slučaj.

Podsetimo, u maju 2021. godine Glavni odbor SNS odobrio je jednoglasno da Srpski patriotski savez pristupi toj stranci. Šapić je izabran za potpredsednika stranke na izbornoj skupštini naprednjaka 27. novembra.

Na listi, kako navodi Nova, neće biti aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji bi mogao da bude kandidat na parlamentarnim izborima. Novine Nova pišu i da će SNS i SPS nastupiti odvojeno na predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima.