Šapić: Uređenje priobalja prioritet, Linijski park će promeniti sliku Beograda

Beogradski izbori 23. mar 202211:16 11 komentara
SAPIC, MARJANOVIC
Tanjug/Info tim SNS

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će mu jedan od prioriteta, ukoliko dobije poverenje građana, biti uređenje kompletnog beogradskog priobalja.

Šapić je istakao da projekat Linijskog parka, koji će suštinski promeniti sliku Beograda, pored izgradnje brojnih sportskih terena, igrališta, biciklističkih staza, obuhvata i šetalište koje će se pružati duž obale Dunava, sve do Pančevačkog mosta, saopšteno je danas iz Šapićeve službe za informacije.

On je naglasio je da će nakon što park bude završen, ovo šetalište biti jedno od najlepših u ovom delu Evrope.

„Građani na primeru šetališta koje imamo u ‘Beogradu na vodi’ mogu da vide kako od nečega što je do pre samo nekoliko godina bilo ruinirano područje, može da se napravi šetališe koje izgeda kao u najvećim evropskim metropolama. Zašto tako ne bismo uredili i Savski kej na Novom Beogradu, Zemunski kej, sva šetališta u gradu“, pitao je Šapić

On je najavio da će po završetku izgradnje Linijskog parka, svi oni koji rekreativno vole da voze bicikl imati mogućnost da od Pančevačkog mosta, preko „Beograda na vodi“ stignu sve do Ade Ciganlije.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari (11)

Vidi sve komentare