Potpisnici Sporazuma za odgovornu Srbiju: Obratićemo se Evropskom parlamentu

Beogradski izbori 13. apr 202214:25 > 15:042 komentara
Izvor: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predstavnici opozicionih partija okupljenih oko Sporazuma za odgovornu Srbiju poručili su da će nastaviti borbu da dokažu da je narušen legitimitet izbora i da će u narednim danima odbraniti svaki glas Beograđana.

Generalni sekretar Stranke slobode i pravde (SSP) Ljuban Panić izjavio je posle sastanka opozicije da će nastaviti borbu za rešenje političke krize kroz institucije, očekujući rešenje za prigovore podnete Gradskoj izbornoj komisiji i tužbi upućenih Upravnom sudu, kao i da će se obratiti sestrinskim grupama u Evropskom parlamentu.

Dogovorili smo mehanizme upoređivanja rezultata sa biračkih mesta sa onim što su korekcije na organima izbornih komisija, da bi videli u kojoj meri su uticale na rezultate opozicionih lista, rekao je Panić posle sastanka čiji su učesnici bili predstavnici kolicija Ujedinjeni za pobedu Srbije, Moramo i Ajmo ljudi.

Obavestićemo Evropsku komisiju o svemu što govori o narušenom legitimetetu izbora u Srbiji i Beogradu, da je opozicija dokazala postojanje fantomskih glasača, da je jedan opozicioni lider pretučen u izbornom danu u blizini izbornog mesta, kao i da je opozicija prva izašla sa rezultatom izbora u Beogradu, gde je odnos odbornika 55:55, izjavio je Panić.

Prema njegovim rečima, legitimitet za formiranje vlasti Beograda ne postoji.

Učesnici sastanka su saglasni da je opozicija pobedila u Beogradu, pošto se 70.000 glasača više izjasnilo da opozicija treba da vodi glavni grad, a ne Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, naveo je Panić.

On je izjavio da na sastanku nije bilo reči o razgovoru lidera SSP Dragana Đilasa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, niti o razlikama u stavovima o rešavanju političke krize.

Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan je ocenio da izborni proces nije validan i da će se, ukoliko vlast bude gluva i slepa na zahteve opozicije, postići dogovor o delovanju.

Sve vesti o izborima pročitajte na stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar