St. Protić: Desne stranke bliže režimu, jedan mandat odlučivaće o Beogradu

Beogradski izbori 04. apr 202210:08 > 10:2727 komentara
Fonet/TV FoNet

„U Beogradu će jedan odbornički mandat presuditi za jednu ili drugu stranu, što će svakako dovesti do toga da Beograd bude najdemokratskiji grad u Srbiji. Prema svim prilikama, na strani opozicije biti 54 odbornika, a na strani vlasti 56, teško bi bilo spojiti sve opozicione partije u Beogradu, čak i ako bi tako imali većinu", izjavio je bivši gradonačelnik Beograda Milan St. Protić.

Rezultati su za njega u isto vreme očekivani i razočaravajući, zato što pod ovakvim, nemogućim izbornim uslovima, ništa bolje nije moglo da se desi.

„Teško će biti povezati sovjetsku i evropsku opoziciju, tako da ovo nije ono čemu smo se nadali. Desne stranke su mnogo bliže režimu nego opoziciji i to će se odraziti na Beograd“, dodao je on.

Nasuprot mišljenjima mnogih, on ne misli da bi promena vlasti u Beogradu dovela do promene vlasti na nivou čitave države.

„Postavlja se pitanje da li je uopšte vredelo izlaziti na ovakve izbore“, pita se Protić, koji je stava da bi više efekta imalo da su se izbori bojkotovali.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar