Janković predao listu za beogradske izbore: Nemojte da bude da sam neobavešten

Beogradski izbori 19. feb 202215:09 > 15:5852 komentara
Tanjug/Zoran Žestić

Opoziciona koalicija Ujedinjena Srbija, čiji je kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković, predala je izbornu listu za beogradske izbore.

Pročitajte još:

Aktivisti koalicije predali su potpise podrške u 13 kutija koje su zajedno činile parolu: „Beograd te zove“.

„U ponedeljak ćemo predstaviti čitavu ekipu mojih saradnika“, rekao je Janković i dodao da je uveren u pobedu.

Na pitanje koliko je potpisa sakupljeno, uputio je na tehničku službu, a kada je neko iz koalicije kazao da je prikupljeno duplo više nego što je potrebno, Janković je u šali rekao: „Nemojte molim vas, da bude da sam neobavešten“, aludirajući na bivšeg predsednika Vojislava Koštunicu, čiji je savetnik bio.

Izvor: Tanjug

Kako je ranije objavio portal Nova.rs, Vladeta Janković je prvi na izbornoj listi kandidata ove koalicije za odbornike u Beogradu.

Drugo mesto zauzeo je profesor FON-a Vladimir Obradović, a zatim slede Vesna Petković, koja je po struci diplomirani ekonomista, Mila Popović, predsednica beogradskog odbora SSP, po struci diplomirani istoričar.

Predsednik Stranke slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, biće 60. na listi kandidata za odbornike u prestonici, pisala je Nova.rs.

Koaliciju Ujedinjena opozicija čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija i Vlaška stranka.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar