Veselinović: Moramo razvijati Beograd da bude po meri građana

Beogradski izbori 20. mar 202209:203 komentara
FoNet/Milica Vučković

Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika ispred Ne davimo Beograd i koalicije “Moramo za dobar grad” kaže da je vreme da se Beograd razvija u skladu sa željama i potrebama građana, a ne investitora.

“Bahati investitori bliski Srpskoj Naprednoj Stranci širom grada misle da mogu da rade šta im je volja. Uništavaju čitave delove grada, ruše i nekontrolisano grade.

Zahvaljujući organizovanim građanima mnogi od takvih projekata su zaustavljeni,” kaže Veselinović i dodaje: “Sada je vreme da unutar institucija sprečimo da se grad razvija u skladu sa željama i potrebama investitora već da odgovara na potrebe građana i građanki”.

Veselinović je ponovio da se grad trenutno gradi bez jasnog plana i da novi kvadrati koji se nekontrolisano umnožavaju opterećuju već ionako napregnutu infrastrukturu, dok se zelenilo betonira bez obzira na dugotrajne posledice.

Koalicija “Moramo za dobar grad” smatra da dobar grad za sve ne sme da umanjuje svoje resurse i javna dobra, nego da ih čuva i uvećava i zalaže se da se grad razvija tako da odgovara potrebama ljudi koji u njemu žive, a ne kratkoročnom profitu pojedinaca.

Komentari

Vaš komentar