Berić: Podrška opoziciji moralni čin, potreba da stanem iza čestitih ljudi

Izbori 2022 26. mar 202212:11 14 komentara
Miroslav Berić
Vesna Lalić/Nova.rs

U intervjuu za dnevni list “Nova”, legendarni kapiten Partizana i bivši reprezentativac Miroslav Mića Berić, rekao je da misli da većina građana nije za aktuelnu vlast i da ne podržava Aleksandra Vučića. On je dodao da je režim odgovoran za to što su u našem društvu primitizam i poltronstvo postali normalne pojave, uz napomenu da svoju podršku opoziciji vidi kao moralni čin i potrebu da stane iza čestitih ljudi.

Povezane vesti

„Prema svima gajim veliko poštovanje i cenim ovo što rade, imajući u vidu linč kroz koji prolaze. Naglasio bih pre svega ono kroz šta prolaze Marinika i Dragan Đilas u poslednjih nekoliko godina. U taj voz su sad ušli i Zdravko Ponoš i Vladeta Janković. Želim im da izdrže sve to, jer pravda uvek pobeđuje“, rekao je on.

Nekadašnji košarkaš, bivši potpredsednik KK Partizan i član legendarne generacije jugoslovenske reprezentacije, koja je sredinom devedesetih nizala uspehe, u eksluzivnom razgovoru za taj dnevni list prvi put je javno govorio o razlozima napuštanja voljenog kluba, o tome zašto je podržao koaliciju “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, kao i šta zamera aktuelnoj vlasti.

“Tražili su od nas da se izvinimo Vučiću zbog skandiranja navijača i da napišemo poltronsko saopštenje. Partizan sam uvek stavljao ispred sebe i nisam mogao da učestvujem u ponižavanju kluba”, navodi Berić.

Ceo intervju Miroslavom Mićom Berićem pročitajte u vikend izdanju dnevnog lista „Nova“.