Grbović: Prijava protiv napadača, policajac neprijatan – i njega čeka postupak

Izbori 2022 04. apr 202210:13 > 10:50 4 komentara
N1

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, dan nakon što je napadnut u beogradskom naselju Nova Galenika, kaže da će podneti krivičnu prijavu protiv napadača i dodaje da je policijski službenik bio neprijatan i da će i protiv njega biti pokrenut postupak.

Grbović kaže da se posle napada oseća dobro i da su povrede lakše prirode.

Ispričao je šta se sve dešavalo i kako je napadnut.

POVEZANE VESTI:

„Glasao sam sa porodicom, kada smo izašli iz škole, gde je biračko mesto, zatekli smo tri mlađe muške osobe, jedan je nosio u ruci spisak, krenuli smo da snimamo i dečko mi je rekao da je to spisak koji je dobio u stranci. On je zvao svoje kolege iz SNS, mi smo ih snimali. Došli smo do mesnog odbora iz kog je on dobijao instrukcije. Ja sam primetio da još jedna ekipa izlazi za paralelnim biračkim spiskom, pokušao sam da uđem u mesnu zajednicu, ali sam uspeo da ih snimim kroz prozor da prate ko je glasao, ko nije, ja taj materijal imam.l već smo zvali policiju jer je reč o ozbiljnom kršenju zakona. Naravno da policija nije reagovala, a onda su nam rekli da je ekipa krenula“, priča Grbović.

Kaže da je do okršaja došlo tako što su nastavili da snimaju, a da se omnda pojavila „starija, ratobornija ekipa“ i pokušala da ih otera.

„Pošto ih je Nina snimala, čovek je prvo nju udario po ruci, onda je udario mene i počeo je metež u kome je učestvovalo više osoba, dve su me sigurno udarale. Ja jesam bacio šolju, ali ona je plastična i nikoga nije povredila“, dodaje.

Priča da je sa policijom razgovarao samo na licu mesta i da su se oni pojavili nakon trećeg poziva.

„Dao sam sve relevantne podatke. Podneću krivičnu prijavu, jer sam saznao imena i prezimena napadala, a policijski službenik je bio jako neprijatan. Oni su odbijali da uđu uprostorije SNS, nisu smeli i čekali su odobrenje nadređenih. Kada sam pitao je l vi to ne smete da uđete, policajac je rekao da je trebalo da se bolje zaštitim. Policija nije sarađivala sa mnom, uzeli smo podatke policajca i prtiv njega će biti pokrenut postupak“, rekao je Grbović za N1.

Komentarišući rezultate izbore, rekao je da su u Beogradu „napeti“ id a će odnos vlasti i opozicije biti jednak. Za parlamentarne navodi da čekaju sve podatke, ali da rezultati nisu dobri i da su očekivali više.

„Osim sa SNS i SPS spremni smo na saradnju sa svima koji će razvlastiti režim u Beogradu“, rekao je Grbović.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare