Grbović (PSG): SNS vodio paralelne spiskove u prostorijama mesne zajednice

Izbori 2022 03. apr 202217:30 > 18:58 8 komentara
N1

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da su "članovi Srpske napredne stranke (SNS) u prostorijama mesne zajednice u beogradskom naselju Nova Galenika vodili paralelne biračke spiskove".

Povezane vesti:

Grbović je novinarima ispred Skupštine Srbije objasnio da je oko 10.30, nakon glasanja u naselju Nova Galenika, naišao na tri mlađa muškarca, koji su, kako su mu rekli, nosili „paralelni birački spisak“.

„Pitao sam ga odakle mu to, on je rekao da je dobio iz stranke. Pri tom je rekao da je maloletan i da zato ne može da odgovara“, rekao je Grbović.

Dodao je da su te muškarce nastavili da prate do Mesnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) koji se nalazi nedaleko od biračkog mesta i da su nakon toga dva puta pozvali policiju, koja je, prema njegovim rečima, stigla pola sata nakon drugog poziva.

Predsednik PSG je kazao da su, dok su čekali policiju, u prostorije mesne zajednice koja se nalazi preko puta Mesnog odbora SNS, dolazili članovi SNS i „beležili paralelne biračke spiskove ko je izašao na glasanje“.

„Nekoliko minuta nakon toga je, osim prisutnih članova SNS došlo još nekoliko momaka, starijih i definitivno ratobornijih, koji su pokušali da nas oteraju. Počeli su da nas vređaju i da nam prete“, naveo je on.

Grbović je istakao i da je „napad započet na Ninu Stojaković, koja je snimala incident i kojoj su izbili telefon iz ruke“ i negirao da je on započeo napad.

„Zatim je to lice udarilo mene i onda je krenula tuča u kojoj je učestvovalo više lica sa njihove strane. Tom prilikom ja sam više puta udaren u predelu glave, usne i desnog uveta i te povrede su kasnije konstatovane i kod lekara u Zemunskoj bolnici“, rekao je Grbović.

Naglasio je da policija, kada je stigla, nije ušla ni u prostorije SNS, ni u prostorije mesne zajednice, iako su se, prema njegovim rečima, „počinioci napada nalazili u tim prostorijama“.

Dodao je da će policija pokrenuti postupak i da će on dati izjavu.

SNS je ranije negirala Grbovićeve navode i saopštila da „postoji video snimak na kome se jasno vidi da upravo Grbović provocira članove SNS ispred prostorija izbornog štaba Mesnog odbora Galenika“.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare