Ispred RIK-a postavljena ograda i raspoređena policija

Izbori 2022 03. apr 202219:53 33 komentara
RIK policija
N1

Ispred zgrade Narodne skupštine u Ulici kralja Milana u Beogradu, u kojo je sedište Republičke izborne komisije, postvljena je ograda i raspoređene su policijske snage.

U Srbiji se danas održavaju predsednički i parlamentarni izbori, kao i izbori u nekoliko lokalnih samouprava. Biračka metra otvorena su jutros u 7 sati, a zatvaraju se večeras u 20 časova.

Na biračkim mestima su velike gužve, i podsećamo da ukoliko se na biračkom mestu ili ispred njega u trenutku zatvaranja birališta zateknu birači koji još nisu glasali, mora im se dozvoliti da glasaju.

Izborni dan koji je započeo tučom na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru, nastavio se nizom incidenata – verbalnih, ali i fizičkih, na biračkim mestima, ali i u njihovoj neposrednoj blizini.

Do sukoba je uglavnom dolazilo kada su aktivisti opozicije pokušavali da snime aktiviste vlasti sa paralelnim biračkim spiskovima. Jedan takav slučaj, zabeležen u Zemunu, u naselju Galenika, završio se razbijenom glavom Pavla Grbovića, lidera Pokreta slobodnih građana.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je, međutim, da na biračkim mestima nisu zabeležene veće nepravilnosti.

Prema podacima RIK-a, do 18 časova, na izborima u Srbiji glasalo je 50,82 odsto birača.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare