Izbori sve bliže, a tenzije se ne smiruju: Na više mesta napadnuti aktivisti SSP

Izbori 2022 28. mar 202219:19 5 komentara

Tuča u Boleču u kojoj se sa snimka vidi da aktivisti naprednjaka napadaju aktiviste stranke Slobode i pravde nije jedini napad koji se dogodio tokom jučerašnjeg dana, na društvenim mrežama se može naći i video sa Voždovca, ali i i opštine Smederevska Palanka, što, kako ocenjuju analitičari, pokazuje jasno koliko je aktuelna vlast podelila narod.

Kada lider naprednjaka Aleksasndar Vučić neprestano pominje ring i udarce ispod pojasa, pravi ring se desi na ulicama. Tuča, kako je popularno nazvana „plavih prsluka“, nije daleko od „krvavih košulja“ u kojoj je pre četiri godine nastradao potpredsednik SSP-a Borko Stefanović.

„Naprednjaci upravo to i žele, da podele ljude, nateraju komšije na komšije, rođake na rođake, da se ljudi tuku i zakrve zbog politike, to rade već 10 godina i to je jedan od njihovih najvećih grehova i to nikako ne smemo dozvoliti, pa makar i u ovakvim situacijama gde preko svojih medija obrću priču da smo mi napali njih, gde dželat postaje žrtva“, rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI:

Funkcionerka SNS-a i aktuelna premijerka Ana Brnabić na drušvenim mrežama juče je sve vreme pisala o napadu na SNS ali nigde nije objavila snimak.

„Molim naše članove, aktiviste i simpatizere da ne nasedaju na provokacije i ne odgovaraju na napade. Vodimo čistu kampanju, predstavljamo rezultate i planove. Oni koji obećavaju rušenje, sada pribegavaju nasilju. To pokazuje njihovu slabost i frustriranost. Dela govore! Do pobede!“, tvitovala je Brnabić.

Napad na stranku Dragana Đilasa dogodio se i na Voždovcu. Na snimku sa društvenih mreža vidi se kako aktivisti naprednjaka i SSP-a razgovaraju, a zatim i napad na osobu koja taj razgovor snima telefonom

„Zaista kulja mržnja, obostrana mržnja i to je najveće zlo ove vlasti koju je napravila. Nema jačih od kada je izmišljen barut, prema tome mislim da treba da se zaustavi i da on treba tamo da veže svoje besne pse da ne izaziva narod jer narod je moćniji i brojniji“, smatra urednik lista Nova Ranko Pivljanin.

SSP prijavljuje napade i van dešavanja kod štandova. Na majku predsenika izvršnog odbora te stranke, koja ima 70 godina, juče je kod Smederevske Palanke nasrnuo takođe član SNS-a.

„To pokazuje da u delovima Srbije gde nisu navikli da vide opoziciju toliko često i da nisu navikli kako oni to doživljavaju im neko uđe u atar, u Boleču smo mi bili mnogo puta“, dodaje Borko Stefanović.

Ostalo je manje od nedelju dana do glasanja, a tenzije se ne smiruju, naprotiv.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici  Izbori 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare