Lalić: Očigledno će se pre videti Putin i Zelenski nego Đilas i Vučić

Izbori 2022 07. apr 202209:46 > 09:50 10 komentara
N1

Glavni urednik Nedeljnika Veljko Lalić rekao je gostujući na N1 da su mu izbori ličili na one od 24. septembra (2000. godine). "Imali ste prebijenog lidera, to niste imali kod Miloševića, neverovatne su tenzije, Putin i Zelenski će se očigledno videti pre Đilasa i Vučića. U 10 sati su u SNS bili sigurni da gube grad, svi su to očekivali zbog mase ljudi, da će biti na strani opozicije. Videli smo period od 6-10 da se vratila demokratija u Srbiju - panika budžetskih ljudi, panika da će opozicija imati dobar rezultat, onda Đilasa nije bilo dva dana, lakše je bilo naći Zelenskog nego Đilasa", kazao je.

Lalić je rekao da je lider socijalista Ivica Dačić najveći pobednik izbora i dodaje da je oblepio grad da je premijer, a onda to ne sme da izgovori.

„Mislim da ga je neko zvao, izgledao je kao preplašeni dečak. Vučić voli da se igra i postavlja sebe kao šahistu, rekao je da će praviti sa manjinama i da neće ući u vladu oni koji su najviše profitirali na ukrajinskoj krizi, a najviše je profitirtao Dačić – to je poruka njemu, a to je nefer. Vučić je dobio izbore zahvaljujući Dačićevoj podršci, nema vlade bez Ivice. Dačić ikakav god bio, 30 godina je na vlasti, SPS-ovci bi preživeli nuklealni napad, Dačić nikada ne bi izdao Ruse, on ne bi uveo sankcije Rusiji. Ovo je najluđi momenat u kome se niko ne bi radovao da vodi zemlju. Mislim da će tu biti velika igra, zato su bili nezadovljni, Vučiću je propala kombinacija – Brnabić u gradu, Mali na republici. Čujem da se Đurić vraća da bude predsednik SNS, Skorseze ne bi našao boljeg kandidata, to je najavljeno povlačenje Aleksandra Vučića sa čela SNS. Vučić je pobedio SNS, on je dobio 600.000 glasava više od SNS, biće vrlo zanimljivo kako će ta vlada da se napravi“, kazao je Lalić.

Povezane vesti:

Lalić kaže da je Ponoš znao kako će da prođe.

„Politika je realna stvar. Ponoš je kasno ušao u kampanju, mislim da Vuk Jeremić nije galsao za njega. Bila bi tragedija da gubimo ljude, ponašamo se kao da rastu na drvetu, bila bi šteta da napusti politiku“, smatra Lalić.

Govoreći o desnici, Lalić je rekao da su oni uvek „tu“ .

„Pričali smo 2016. kako su profitirali na migrantskoj krizi, danas je to Ukrajina, 2012. su jedino loše prošli. Desnica je uvek tu, to je priča koja je dobra za medije, to je dobro za ambasade. Srbiju kad pogledate istorijski, Srbija je stalno takva, 30-40 odsto imaju radikali, građanka opcija 20-30 odsto, desnica na 15, socijalisti 15 odsto, ili sa Miloševićem idu „gore“.

Lalić kaže da je Vučić prošao bolje u gradu nego SNS.

„Mislim da mu je Vesić smetao, on je bio u ratu sa Šapićem, a to je bio najbliži saradnik Đilasa, njegov zamenik. To su te perverzije u kojima se mi stalno snalazimo. Tamo (izborne noći) je bio samo Đukanović i neke javne ličnosti, najbolji pokazatelj kako je prošao SNS“, zaključio je Veljko Lalić.

Sve najvažnije informacije pratite i na stranici IZBORI 2022. 

Komentari (10)

Vidi sve komentare