Bežinarević: Izbori u Majdanpeku će biti oboreni na svakom šestom biračkom mestu

Lokalni izbori 05. apr 202218:59
N1/ilustracija

Kopredsednik pokreta "Jedan od pet miliona" Martin Bežinarević izjavio je da je izborna komisija u Majdanpeku donela odluku o ponavljanju izbora na nekoliko biračkih mesta i da je on uložio još prigovora.

„Izbori u Majdanpeku će, zbog ogromnog broja nepravilnosti, po svemu sudeći biti oboreni na svakom šestom biračkom mestu, a glasanje ponovljeno“, naveo je u saopštenju Bežinarević, nosilac liste „Može i drugačije“ na lokalnom izborima u Majdanpeku.

On je dodao i da je članu njihovog biračkog odbora u selu Leskovo pretio smrću kandidat za odbornika liste Srpske napredne stranke, koji je „razvozio članove biračkih odbora na teren, čime je prekršio zakonom propisanu izbornu tišinu“

„Kandidat SNS je obilazio kuće i to sa članovima biračkog odbora, u Golubinju je došlo čak i do tuče. Izbori na ovim mestima moraju biti ponovljeni“, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, na biračkim mestima u Donjem Milanovcu, u selima Klokočevcu, Kopanoj glavici i Debelom Lugu već je doneta odluka o ponavljanju izbora, a kako je dodao, danas je predao prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji sa zahtevom za ponavljanje glasanja i u selu Leskovo.

„Članovi Srpske napredne stranke su zgazili na čast i dostojanstvo svih Majdanpečana. Ne smemo da dozvolimo da i ova krađa prođe nekažnjeno“, naveo je Bežinarević.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar