Milićević (SPS): Dačić i Vučić će razgovarati o budućoj saradnji

N1/arhiva

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević nije komentarisao stavove funkcionerke Srpske napredne stranke Zorane Mihajlović o budućoj vladi i istakao je da će o tome razgovarati lideri dve stranke, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić.

Milićević je, povodom tvrdnje Mihajlović da Dačić neće biti premijer i da je generalno protiv koalicije SNS sa SPS, rekao da ne oseća potrebu da to komentariše.

Povezane vesti

„Ne osećam potrebu da to komentarišem jer nisam vlastan, niti imamo ovlašćenja da na takav način u javnosti komentarišem i iznosim stavove“, rekao je on.

Naglasio je da će, „pre svega o tome (budućoj vladi) razgovarati, kao i uvek o ozbiljnim i pitanjima od izuzetnog značaja lideri stranaka – Dačić i Vučić“, koji su, kako je podsetio, „napravili dugoročno i strateško patrnerstvo“ dve stranke.

Upitan da li je do sada bilo razgovora o Vladi Srbije i vlasti na nivou Beograda i da li se o tome razgovaralo unutar SPS, Milićević je odgovorio odrečno.

„Ne, mi ni u jednom trenutku nismo razgovorali o tome, ni unutar SPS, ni sa koalicionim partnerima“, rekao je on.

Naveo je da je u toku sastanaka „neposredno pred izbore“ bilo razgovora ali, kako je rekao, SPS i SNS nisu razgovorali stranački, već strateški.

„Bazirali smo se pre svega strateški, u kontekstu da zajednički predsednički kandidat mora da pobedi u prvom krugu, zbog političke stabilnosti i kontinuiteta, a drugi cilj je bio da dođemo do maksimizacije rezultata i zato smo odlučili da idemo na odvojenim parlamentarnim listama“, rekao je on.

Smatra da su oba cilja postignuta.

„Mislim da smo oba cilja postigli i verujem da će u nastavku, u narednom vremenskom periodu, biti nastavljeni razgovori lidera naših političkih opcija“, rekao je Milićević.

Podsetiio je da je koalicija oko SPS ostvarila dobar izborni rezultat, kao i da su socijalisti zadovoljni postignutim.

„Mi smo zadovoljni našim rezultatom, ali vi znate da politička opcija koja je ostvarila najveći broj glasova je naravno ta koja donosi odluke i koja sada pravi konstrukciju kako će izgledati buduća Vlada Srbije“, rekao je on.

Mihajlović, inače članica Predsedništva SNS, izjavila je ranije da Dačić neće biti premijer, iako ga je njegova lista na izborima kandidovala za to mesto.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Komentari (0)

Vidi sve komentare