Miloš Jovanović: Svađe i lični animoziteti jedino u čemu je opozicija dosledna

Izbori 2022 18. apr 202208:58 > 09:0621 komentara
MILOS JOVANOVIC
Tanjug/Sava Radovanović

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović rekao je da novi izbori mogu da budu samo plod političke krize usled nemogućnosti da se iznađe većina u predstavničkim telima.

Jovanović je za list Danas rekao da na republičkom nivou „nema naznaka jedna takve krize, niti ima objektivnih okolnosti za tako nešto“.

Povezane vesti

Naveo je da „i u gradu (Beogradu) dosadašnja većina i dalje raspolaže većinom, istina tesnom“.

„U tom smislu je nedavna izjava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koga držim za ozbiljnog čoveka, o tome da treba ponoviti izbore, jer su se građani, jelte, malo zaigrali, opustili, šalili ili šta već, prilično skandalozna jer se njena suština upravo svodi na deo vašeg pitanja da treba da glasamo dok stranke na vlasti ne budu zadovljne“, rekao je on.

Upitan, povodom dešavanja u Beogradu, šta je to sa opozicijom da ne može da bude dosledna ni u jednoj stvari, Jovanović je ocenio da su svađe i lični animoziteti jedino u čemu je opozicija dosledna.

„Kako nije dosledna? Pa sve što ste naveli traje već godinama unazad: svađe, trzavice, neprincipijelnost, lični animoziteti i politikanski napadi i sve to začinjeno mahom neiinteligentnim idejama poput ideje o bojkota lanasirane pre tri godine“, rekao je on.

„Srbija ne sme da uvede sankcije Rusiji“

Miloš Jovanović izjavio je da Srbija ne sme da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, jer bi to bilo suprotno našim vitalnim nacionalnim interesima.

„Ne zaboravite da ovo nije sukob Rusije i Ukrajine već Zapada i Rusije i da bi svako naše svrstavanje na stranu Zapada – a uvođenje sankcija upravo to i jeste – direktno ugrozilo naše vitalne interese, od Kosova i Metohije, preko položaja srpskog naroda u Crnoj Gori, do Republike Srpske”, istakao je predsednik DSS-a.

On je ocenio da su u svim tim pitanjima nacionalni interesi Srbije ugroženi od strane Zapada i da se to neće promeniti makar mi i uveli sankcije Ruskoj Federaciji.

„U svim tim pitanjima koje sam spomenuo, Srbija ima direktnu podršku Ruske Federacije i to će se svakako promeniti, ako se u ovom sukobu budemo svrstali uz Zapad“, naveo je Jovanović.

Jovanović, koji je i jedan od lidera koalicije NADA naglasio je da njegov stav „nije pitanje nikakve rusofilije, već očuvanja sopstvenih interesa“.

„A ja mislim uz to i sopstvene časti i dostojanstva što nisu nevažne kategorije u istoriji jednog naroda“, ukazao je Jovanović.

Na pitanje Danasa da li su tačne tvrdnje nekih opozicionih političara da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ucenjen i da će pristati na sve ucene koje dolaze sa Zapada, lider DSS-a je rekao da „ne raspolaže tim saznanjima“ i dodao da „nema običaj da se bavi kafanskom politikom“.

Komentari

Vaš komentar