Moramo poziva na hitan sastanak opozicije zbog „fantomskih glasača“

Izbori 2022 28. mar 202216:4819 komentara
N1

Koalicija Moramo pozvala je u utorak na hitan sastanak opozicije, potpisnica "Sporazuma za odgovornu Srbiju", zbog fantomskih birača, odnosno osoba koje ne žive na tim adresama, a koji se u ogromnom broju pojavljuju u poštanskim sandučićima u Beogradu i širom Srbije.

Režim je u panici i spremio se za izbornu manipulaciju, navode iz koalicije Moramo i pozivaju građane koji primete ovakve pozive u njihovim ulazima da slikaju fantomske listiće i te dokaze dostave na adresu – [email protected]

„Koalicija Moramo moli sve građane da nam pomognu u ovoj borbi. U tu svrhu spremili smo dva zahteva koje građani mogu da odnesu u policijsku upravu i traže pasivizaciju tih fantomskih birača. Nekoliko izbornih lista su takođe proglašene falsifikovanim potpisima i zloupotrebom podataka građana. Zato Moramo traži i od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se na sajtu Ministarstva omogući biračima da sami izvrše pregled prijavljenih birača na svojim stambenim adresama, tačnije pridružujemo se zahtevu posmatračke misije CRTE, koja je još pre nekoliko nedelja ovo podnela resornom ministarstvu.

Iz ove koalicije su poručili da, ukoliko to ne urade, „jasno će biti svima da je posredi priprema za izbornu krađu“, zaključeno je u saopštenju.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici  Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar