NDMBGD: Napadnut kontrolor na izbornom mestu 75 u Zemunu

Izbori 2022 03. apr 202215:30 3 komentara
N1/ilustracija

Organizacija "Ne davimo Beograd" saopštila je da je kontrolor ispred koalicije MORAMO i Ne davimo Beograd, na izbornom mestu 75, u Zemunu, Đorđe Trajković, napadnut "nakon što je otkrio i snimio stranačke aktiviste SNS-a koji koristeći paralelni izborni spisak idu od vrata do vrata i zovu ljude na glasanje".

„Naime, u toku izlaska na teren, kada je u zgradi u kojoj je trebalo da kontroliše glasanje nepokretnog lica van izbornog mesta, Trajković je primetio stranačke aktiviste SNS-a koji su koristili paralelni birački spisak i od vrata do vrata pozivali ljude na glasanje. Trajković je napadnut prvo od strane Gorana Jakimova, jednog od članova izborne komisije, sa strane SNS-a, a zatim i od batinaša koje je pozvao i koji su Trajkoviću oteli telefon i obrisali snimak. Na sreću, Trajković je uspeo da ga odmah pošalje našem štabu. Napad je prijavljen policiji i protiv napadača podnećemo krivične prijave“, kaže se u saopštenju.

Fizički napadi i pritisci na kontrolore i aktiviste opozicionih organizacija pokazuju nam da je režim u strahu od gubitka vlasti u Beogradu, zaključuje se u saopštenju.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare