Bulatović: Da Srbija ne bude zemlja čiji se predsednik hvali uvozom krompira

Parlamentarni izbori 28. mar 202220:24 komentar
Stranka slobode i pravde

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović ocenio je da "Srbija više nikada ne sme da bude zemlja čiji će se predsednik hvaliti uvozom krompira" i poručio da "umesto ulaganja u besmislene projekte, poput nacionalnog stadiona" treba podsticati povratak mladih u sela i obnovu poljoprivredne mehanizacije, saopšteno je iz SSP.

„Kao što smo nekada bili zemlja izvoznik hrane, moramo učiniti da tako ponovo bude“, rekao je Bulatović tokom posete Braničevskom okrugu i selima u okolini Požarevca i Petrovca na Mlavi.

„Umesto da ulažemo u besmislene projekte, kao što je nacionalni stadion, treba da radimo na povratku mladih na selo i obnovi poljoprivredne mehanizacije, između ostalog. Jasna strategija postoji i nakon 3. aprila nećemo gubiti vreme kada je podizanje poljoprivrede u pitanju“, rekao je Bulatović domaćinima u selu Kamenovo.

On je naglasio da „jednaka prava moraju da važe za sve poljoprivrednike“.

„Plan smo napravili, i prema njemu subvencije ćemo vratiti na 12.000 dinara po hektaru, ukinućemo akcize na gorivo za poljoprivrednike, garantovaćemo otkupne cene poljoprivrernih proizvoda proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom i zabranićemo prodaju plodne zemlje stranim investitorima“, poručio je Bulatović.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici  Izbori 2022.