Dačić: Konstitutivna sednica od nedelje, bez razgovora s Vučićem o funkcijama

Parlamentarni izbori 06. jul 202210:254 komentara
Tanjug / Dragan Kujundžić

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i predsednik Skupštine Srbije u tehničkom mandatu Ivica Dačić izjavio je da već teče rok od 30 dana za održavanje konstitutivne sednice parlamenta, ali da ne može da zakaže sednicu dok od Republičke izborne komisije (RIK) dobije uverenja o dodeli mandata.

„Verujem da ću posle isteka roka za žalbe od deset dana dobiti ta uverenja tokom sledeće nedelje, i onda se može zakazati konstitutivna sednica parlameta“, rekao je Dačić u jutarnjem programu TV Hepi.

On je dodao da je, prema dostupnim podacima, Vladeta Janković sa liste Ujedinjene opozicije najstariji poslanik, koji po poslovniku vodi konstitutivnu sednicu.

Dačić je, komentarišući navode lista „Nova“ da mu Aleksandar Vučić nudi mesto ministra odbrane, a da on želi spoljne poslove, rekao da su mu novinari „Nove“ postavili to pitanje i da im je odgovorio da on i Vučić „uopšte nisu razgovarali“.

„Nemoguće je, dakle, da je neko nekom nešto nudio ili da je neko odbijao i tražio nešto drugo, ali – nešto mora da se piše“, prokomentarisao je Dačić.

„Sto puta sam rekao da je nesporna naša dobra volja da, ukoliko SNS želi da nastavi saradnju, da smo spremni da razgovaramo. Imamo dobru saradnju u poslednjih deset godina, ostvarili smo dobre rezultate, a imamo i zajedničke ciljeve“, rekao je lider SPS.

Dačić je rekao i da je sve funkcije obavljao na predlog Aleksandra Vučića, a na podsećanje voditelja da je se za mesto premijera predložio sam 2012. godine, kao i da je parola koalicije oko SPS za ovogodišnje aprilske izbore bila „Vučić predsednik, Dačić premijer“.

„Jasno sam podržao Vučića za predsednika i smatrao sam da naša politička grupacija treba da ima jasan cilj, i verujem da je to presudilo, a ne ono što se govori o Rusiji. Šešelj se najviše zalagao za Rusiju i šta je dobio“, rekao je Dačić za TV Hepi, kometarišući slogan „Vučić predsednik, Dačić premijer“.

Komentari

Vaš komentar