Dačić: Nisam rusofil i ne mrzim SAD, volim Srbiju i one koji nas štite i poštuju

Parlamentarni izbori 26. mar 202213:36 17 komentara
Ivica Dačić
Tanjug/Aleksandar Ćirić

Nosilac izborne liste koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da nije rusofil i da ne mrzi Ameriku već da "jedino" voli Srbiju i one koji je štite i poštuju.

„Ne interesuje me ni Istok ni Zapad nego Srbija. Jedino volim Srbiju i one koji nas štite i poštuju i zato nećemo da uvodimo sankcije Rusiji. Ako Rusija brani da Kosovo udje u UN, uvođenje sankcija bilo bi političko samoubistvo“, rekao je Dačić na predizbornom skupu te koalicije u Jagodini.

Dodao je da je ponosan što je na čelu „čelične“ koalicije sa Jedinstvenom Srbijom koja kako je podsetio, traje 14 godina.

„Naša koalicija zasnovana je na zajedničkom cilju da Srbija bude jaka, socijalno pravedna, da se zemlja vodi na pravi način. U uslovima krize važno je ko drži kormilo. Mi garantujemo mir, stabilnost, sigurnost i zaštitu nacionalnih i državnih interesa“, rekao je Dačić.

Ponovio je da „nema priznanja“ nezavisnosti Kosova i članstva Srbije u NATO.

„Već 18 država je povuklo priznanje Kosova a biće ih sigurno još toliko. Nećemo u NATO, mi smo rušili NATO. Naša vojska je jedina u svetu srušila ‘nevidiljivi“ F-117 a Hrvati ne mogu ni dron da sruše“, kazao je lider socijalista.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare