Danas o listi „Ujedinjene Srbije“: Tepić na prvom, Đilas na 64. mestu

Parlamentarni izbori 17. feb 202209:26 > 13:1762 komentara
Vesna Lalić/Nova.rs

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas mogao bi se naći na 64. mestu opozicione liste za parlamentarne izbore pod nazivom "Marinika Tepić - Ujedinjena Srbija", preneo je list Danas.

Prema poslednjim dogovorima, prema izvorima Danasa, ta koalicija (SSP, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i sindikat Sloga) očekuje da osvoji i više od 70 parlamentarnih mesta, „tako da je Đilas odlučio da se pozicionira na nižem mestu od svojih potpredsednika“.

Povezane vesti

Nosilac i prva na listi je potpredsednica SSP Marinika Tepić, iza nje, na drugom mestu je predsednik DS Zoran Lutovac, pa potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, potpredsednik SSP Borko Stefanović i kao peta je zamenica predsednika DS Dragana Rakić.

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević je na šestom mestu, profesor Vladeta Janković na sedmom, a bivša ministarka vlade Zorana Đinđića Gordana Matković na osmom.

Profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović je na devetom, a deseta je Ana Oreg sa kvote PSG.

Zatim idu potpredsednik SSP Dejan Bulatović na 11. mestu i Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, 12. na listi.

Od poznatih, u prvih 100 na listi, na 15 mestu je glumac Bane Tomašević, pa aktivistkinja Marija Lukić.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović je na 17. mestu, a predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović na 20. dok je lider PSG Pavle Grbović na 23. mestu.

Potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić je na 34. mestu, Tatjana Pašić, članica SSP i bliska saradnica Đilasa u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda na 35, novinar Milan Jovanović je na 41. mestu, a Dušan Nikezić iz SSP na 51.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar