Đilas i Tepić: Obelodanićemo ugovore Srbije sa kineskim kompanijama

Parlamentarni izbori 22. feb 202217:44 74 komentara
N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u Boru da će "po dolasku na vlast" obelodaniti ugovor o strateškom partnerstvu Srbije i kineske kompanije Ziđin, koja je 2018. godine postala većinski vlasnik RTB Bor.

„I ne samo ugovor sa Ziđinom, već ćemo uraditi i reviziju svih bilateralnih ugovora i međudržavnih sporazuma koji su proistekli kao posledica potpuno netransparentnih bilateralnih sporazuma, posebno sa Kinom. To je jedan od naših stubova, koga zovemo ekonomski patriotizam“, rekla je Tepić.

Pročitajte još

Ona je kazala da ne zna šta će u tim ugovorima zateći, ali da će oni sigurno biti obelodanjeni, jer zakonodavstvo Srbije „ne postoji“, a inspektori „ne smeju ni da uđu u kineske kompanije“.

„Sadašnji režim želi da od Srbije napravi koloniju i da je potpuno privatizuje i zato ćemo preispitati šta je sve urađeno na štetu Srbije i građana Bora, ali i koja je cena koja će se platiti u narednim godinama“, dodala je Tepić.

Predsednik SSP Dragan Đilas izjavio je da „ne postoji mogućnost“ da neka strana kompanija bude većinski vlasnik srpskih resursa.

„Mi strane investitore ne teramo, oni su neophodni, ali ne postoji mogućnost da nijedna strana kompanija bude većinski vlasnik resursa države Srbije, a to su rude, voda i zemljište“, rekao je Đilas.

On je izneo analize stručnjaka SSP, da ukoliko se nastavi vađenje rude trenutnim tempom, u Boru će se ruda vaditi samo još 13 godina, a posle toga će ostati zagađen grad i uništeno zemljište.

„Siguran sam da ćemo i za investitora i za ljude koji ovde žive naći rešenje, jer je u Boru razvijen biznis“, dodao je Đilas.

Tepić, Đilas i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović danas su boravili u Boru, kako bi pružili podršku izbornoj listi „Marinika Tepić – Za pobedu Bora“ i Ljubiši Stamenkoviću, inženjeru u kompaniji Ziđin koji će biti predložen za gradonačelnika.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari (74)

Vidi sve komentare