Đilas: Najveći protest će biti 3. aprila, protiv haosa u kojem živimo

Parlamentarni izbori 05. mar 202218:2235 komentara
Izvor: Stranka slobode i pravda

Protestujemo decenijama, svako malo smo poslednjih godina bili na ulicama u protestima. Ipak, najveći protest će biti na izborima 3. aprila. Protest protiv haosa u kojem živimo, izjavio je Dragan Đilas u Kraljevu, na konvenciji liste "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbija".

Kako se navodi u saopštenju liste, on je rekao da je „uvreda za narod imati predsednika koji svaki dan plače, kuka, brine, kome je najteže na svetu, koji leži na tepihu u Briselu, koji kaže da ima deset godina za tri noći, kako ima mnogo problema“.

„Garantovaćemo cenu da otkupimo svaki poljoprivredni proizvod, da se ne bacaju višnje ni krompir, da radnik koji ide na posao zna da ga niko neće maltretirati. Trenutno radimo na ekonomskom programu, ukinućemo doprinose za zdravstvo iz plata, tako da svako ima pravo na lečenje. Kada to uradimo, sve plate u Srbiji porašće za 12 odsto u jednom danu, a mi ćemo prihode nadoknaditi kroz PDV i povećano trošenje“, rekao je Đilas.

Okupljenima se obratio i Janko Veselinović, koji je upozorio da će Tavnik, jedno od kraljevačkih sela, poznato po dunji, pretvoriti u rudnik litijuma.

„Možete birati između dunjika i uništene prirode, između Marinike i Ane Brnabić, Ponoša ustavobranitelja i Vučića rušitelja Ustava“, rekao je Veselinović.

Miroslav Aleksić izjavio je u Kraljevu da „Srbija zaslužuje bolje od vlade predsednika SNS Aleksandra Vučića i njegovih bandita koji kradu budućnost naroda“.

“Biće novca kada smanjimo krađu. Oni kradu milijardu evra godišnje samo na korupciji, a mi ćemo taj novac uložiti u ljude. Nakon izmena 3. aprila, usvojićemo paket zakona o lustraciji, oduzimanju nezakonito stečene imovine i imenovati tužioca za visoku korupciju.

Ovi zakoni će omogućiti da efikasno sprečimo krađu i vratimo ukradenu robu ljudima, rekao je Aleksić.

„Na izborima 3. aprila biramo između stanja stvari i pravnog stanja, između stanja laži i stanja istine, između države koja ponižava građane i države koja će nam vratiti dostojanstvo, između države mržnje i države zajedništva”, dodao je Aleksić.

Sve o kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar