Frakcija oko Gojkovića: NADA zloupotrebila ime POKS, na izbore idemo sa Dverima

Parlamentarni izbori 20. feb 202214:27 > 17:0813 komentara
Žika Gojković
N1

Frakcija Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), koju predvodi Žika Gojković, saopštila je da koalicija NADA, kako su saopštili, obmanjuje narod i medije zloupotrebljavajući ime POKS.

Kako su naveli u saopštenju, njih na izbornoj listi te koalicije nema i neće ih biti jer, kako objašnjavaju, su raskinuli koalicioni sporazum i na izbore izlaze u koaliciji sa Srpskim pokretom Dveri u okviru Patriotskog bloka.

„Stranke koje čine NADU su Demokratska stranka Srbije, čiji je zastupnik dr Miloš Jovanović, Za Kraljevinu Srbiju (Monarhisti) čiji je zastupnik Andrija Dinić i Stranka „Bunjevci građani Srbije“, čiji je zastupnik Bojana Jelić. Nas tu nema i neće nas ni biti, jer smo mi Pokret obnove Kraljevine Srbije, čiji je zastupnik Žika Gojković“, istakli su.

Apelovali su na državne organe da zaštite njihove članove od „od stalnog uznemiravanja putem telefonskih poziva i SMS poruka koje im neprestano stižu od strane Srpske koalicije NADA i u kojima im se lažno predočava da je POKS deo NADE“.

„Nismo želeli, ali smo prinuđeni da reagujemo i pravnim putem. Da bismo zaštitili naše ljude, naše ime, naš logo, naše ideje i naš politički program prinuđeni smo da uložimo krivične prijave protiv uzurpatora koji se lažno predstavljaju i njihovih partnera koji im u tome daju podršku“, zaključeno je u saopštenju, a u prilogu su poslali i koalicioni sporazum koalicije NADA.

Koalicioni sporazum za Kraljevinu Srbiju – DSS i ostala dokumentacija (1)

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar