Frakcija POKS oko Mihailovića: Jasno je da je Žika Gojković miljenik vlasti

Parlamentarni izbori 20. feb 202217:063 komentara
Izvor: Koalicija NADA/arhiva

Frakcija POKS, okupljena oko Vojislava Mihailovića, a koja je deo koalicije NADA, saopštila je da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dostavilo zvanično obaveštenje da je u toku upravni spor oko upisa zastupnika Pokreta obnove Kraljevine Srbije u registar političkih stranaka.

„Svaki pravnik zna da, dok je spor u toku, niko ne sme koristiti ime Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) u nazivu izborne liste, odnosno ako neko bude to koristio, neće mu biti proglašena lista od strane Republičke izborne komisije“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Vojislav Mihailović je izjavio da će, ukoliko Dveri i frakcija POKS okupljena oko Žike Gojkovića budu koristili POKS u nazivu svoje liste, iskoristiti sva pravna sredstva da se, kako je rekao, zloupotreba imena stranke ne realizuje i to bude sankcionisano.

„Kome pripada Pokret obnove Kraljevine Srbije izjasnilo se članstvo na Izbornoj skupštini 3. januara u Beogradu, kada je Vojislav Mihailović izabran za predsednika, kao i novo rukovodstvo. Jasno je zašto Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave još uvek nije izvršilo upis novog zastupnika Pokreta obnove Kraljevine Srbije – jer je Žika Gojković miljenik vlasti“, zaključeno je u saopštenju.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar