Grujičić: Dokažite da su lekari umrli samo od kovida

Parlamentarni izbori 16. mar 202209:07124 komentara

Prva na listi Srpske napredne stranke (SNS) za parlamentarne izbore i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju KCS doktorka Danica Grujičić, svojom izjavom u emisiji ''Reč na reč'' na Radio televiziji Srbije razljutila je svoje kolege lekare, ali i javnost u Srbiji. Reagujući na konstataciju da je Srbija po broju umrlih lekara od koronavirusa jedna od najgorih država u svetu, Grujičić je od opozicionih učesnika u emisiji tražila da dokažu da su lekari umrli "samo od kovida".

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić je u emisiji prethodno iznela optužbu da je država „lažirala broj preminulih i obolelih od kovida“.

„Jedna smo od najgorih država u svetu i po broju umrlih na milion stanovnika i po broju umrlih lekara i po broju zaraženih“, izjavila je Rakić.

Grujičić je odgovorila da ti navodi nisu tačni i dodala da će „uvek prvo biti lekar pa političar“.

„Moramo govoriti otvoreno šta je urađeno za ovo vreme, gde su se najrazvijenije zemlje bukvalno izgubile. Bilo je svega što je bilo potrebno. Državni sektor je položio sve moguće ispite. Što se tiče lekara, dokažite da su oni umrli samo od kovida“, izjavila je Grujičić.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar