Vučić u Boru: Ziđin je najvažnija fabrika u Srbiji posle železare u Smederevu

Parlamentarni izbori 27. mar 202214:03 > 14:4042 komentara
Izvor: Tanjug/Informativna služba SNS

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obećao je u Boru da će do kraja godine za izgradnju bolnice u tom gradu biti izdvojeno 20 miliona evra, deset miliona evra za izgradnju i još toliko za opremu.

Osvrnuo se na gubitke od desetina miliona evra koje je stvarao RTB Bor, a da je država uspela da nađe strateškog partnera i sad je plata u rudnicima, kako je rekao, veća od sto hiljada dinara.

Prekidan gromoglasnim aplauzima, Vučić je rekao da je Ziđin najvažnija fabrika u Srbiji posle smederevske železare, te da on „neće dozvoliti zatvaranje rudnika“.

„Znate li koliko je bilo automobila u Boru 2012. godine? Bilo ih je 2.953, danas ih je 17.134, šest puta više“, rekao je Vučić i dodao da je Bor na dobrom putu i da je sve bogatiji.

Ocenio je da Bor ima mnogo lista za lokalne izbore, zato što ima veliki budžet i da „oni ne brinu o građanima“, već zato što razmišljaju „o svojim džepovima“.

Najavio je još jednog investitora u Bor, da se potpuno reši nezaposlenost na istoku Srbije.

Predsednik SNS je obećao velika ulaganja u ceo okrug, navodeći imena brojnih sela, uz ocenu da to što on zna imena sela „potvrđuje koliko voli Srbiju“.

Grujičić: Nikada se nije ulagalo u zdravstvo kao sada

Prva na listi Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za parlamentarne izbore Danica Grujičić rekla je u Boru da se nikada nije ulagalo u zdravstvo kao sada.

Danica Grujičić je na predizbornom skupu poručila da se ne može nadoknaditi što nije ulagano u zdravstvo proteklih 20 godina, ali da se radi na tome.

Ministarstvo zdravlja će u novom mandatu raditi na pilot projektu porodičnog lekara, kako bi svaka porodica imala svog pedijatra i zubara. Morate imati lekara koji će vam biti dostupan 24 sata dnevno i država ima ideju kako to da sprovede, rekla je Danica Grujičić.

TANJUG/NEBOJSA RAUS

Ona je izjavila da se tokom pandemije virusa korona u Srbiju vratilo 50.000 mladih ljudi i da ih država mora dobro rasporediti i u istočnu Srbiju, jer im se tu nude mnoge mogućnosti.

Bor će dobiti novu bolnicu. Ne moraju bolnice da se grade 50 godina, već to može da se uradi za nekoliko meseci, rekla je Danica Grujičić.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici  Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar