Novo glasanje u Velikom Trnovcu 30. juna

Parlamentarni izbori 24. jun 202216:19 > 20:02 16 komentara
N1

Novi izbori za narodne poslanike u Velikom Trnovcu biće održani u četvrtak, 30. juna, odlučila je Republička izborna komisija.

Na biračkom mestu broj 6 u u Osnovnoj školi „Muharem Kadriju“, gde je 23. juna trebalo da budu održani izbori po četvrti put, glasanja nije ni bilo jer u biračkom odboru nisu uspeli da se dogovore oko toga ko će da brine o biračkom spisku. Kako je javila reporterka N1, predsednik biračkog odbora zbog toga je odneo glasačke listiće u zgradu bujanovačke opštine.

Povezane vesti:

Prethodno je Upravni sud usvojio žalbu Koalicije Albanaca Doline na odluku RIK da odbije njihov zahtev za poništavanje trećeg glasanja u Velikom Trnovcu. Na izborima održanim 27. maja Koalicija Albanaca Doline dobila je 598 glasova, što je bilo za 12 manje od broja glasova koji im je bio potreban za osvajanje poslaničkog mandata.

To su bili treći izbori na tom biračkom mestu u nepuna dva meseca. Izbori održani 3. aprila poništeni su nakon žalbe albanske koalicije Upravnom sudu, a ponovljeni izbori 28. aprila oboreni su po prigovoru Socijalističke partije Srbije.

Višestruko ponavljanje glasanja u Velikom Trnovcu odlaže završetak kompletnog izbornog procesa, što će dodatno prolongirati konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije i izbor republičke vlade.