Kamberi ipak izlazi na još jedne ponovljene izbore

Parlamentarni izbori 24. maj 202207:07 2 komentara
Šaip Kamberi
N1

Prvi na listi Koalicija Albanaca doline Šaip Kamberi rekao je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress da će ta lista ipak učestvovati na, po drugi put, ponovljnim izborima na jednom biračkom mestu u Osnovnoj školi "Muharem Kadriu" u Velikom Trnovcu.

Kamberi je u ponedeljak uveče kazao da je odluka o tome doneta na sastanku stranačkih organa Partije za demokratsko delovanje (PDD) i koalicionih partnera iz Demokratske partije i Pokreta za demokratski progres.

Pročitajte još:

On je na Fejsbuku napisao da „Trnovac ne priznaje predaju“ i da „Dolina nije podložna SPS-u Dačića i njegovih partnera“.

„Treći put pobediće volja Albanaca. Učešće na nametnutim izborima je odluka sa sastanka struktura PDD i zaključak sa sastanka sa partnerima Koalicije Albanaca. Nastavljamo borbu za dostojanstveno parlamentarno predstavljanje. Cilj koji ćemo ostvariti i pored institucionalnog protivljenja“, napisao je Kamberi.

Ponovljni izbori u Velikom Trnovcu biće održani u petak, 27. maja.

Na već jedanput ponovljenim izborima na ovom biračkom mestu Kolacija Albanaca doline je osvojila jedan poslanički mandat i on je trebalo da pripadne Šaipu Kamberiju. Žalbu ne nepravilnosti na ovom biračkom mestu podneo je SPS, a odbacila je Opštinska izborna komisija u Bujanovcu. SPS se žalio RIK-u koji je tu žalbu prihvatio, a Upravni sud je odbio žalbu Koalicije Albanaca doline na odluku RIK-a.

RIK je zatim zakazao nove izbore.

Konačni rezultati parlamentarnih izbora održanih u Srbiji 3. aprila još nisu poznati jer se čeka da se završi izborni proces na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu.

Komentari (2)

Vidi sve komentare