Koalicija Moramo predala RIK-u listu, poručili: Moramo zajedno, moramo drugačije

Parlamentarni izbori 21. feb 202216:45 > 17:04 21 komentara
N1

Predstavnici zeleno-leve koalcije "Moramo" koju pored ostalih čine stranka "Ne davimo Beograd", građanska platforma "Akcija" i pokret "Ekološki ustanak" predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji svoju listu kandidata za parlamentarne izbore.

Nebojša Zelenović je rekao „moramo zajedno, moramo drugačije“. Danas sve predajemo u ruke građana – da li će njihov glas biti protiv rudarenja litijuma, za bolju platu i bolji život u Srbiji, rekao je i dodao da je „glas za Moramo glas za pristojnu Srbiju“. Zelenović je naveo da je koalicija čiji je deo jedna potpuno nova opcija koja nudi optimizam.

Moramo da promenimo prioritete u politici, odgovorićemo na svako pitanje koje građani budu postavljali, navela je Biljana Đorđević iz te koalicije. Ona je rekla da su, uz zaštitu životne sredine, za njih najvažnija pitanja socijalne pravde, zdravstva, decentralizacije i obrazovanja – kako da imamo funkcionalne đake.

Aleksandar Jovanović Ćuta je rekao da su Srbiji potrebni novi ljudi, jer ona više ne može da čeka – a da su to, kako je naveo, ljudi iz koalicije „Moramo“. „Čeka nas na stotine mesta zločina, od ekologije do socijalnih problema, pozivam ljude da nastave borbu koja traje već pet godina – za naše šume, za naše reke, ali pre svega za naše ljude i našu decu koji treba da ostanu u našoj zemlji, a ne da beže iz nje“, naveo je Jovanović.

Detaljnije u videu:

Više informacija o izborima potražite na stranici    Izbori 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare