Tepić u Kikindi: Gradovima komanduju Vučićevi partijski komesari i batinaši

Parlamentarni izbori 07. mar 202219:31 > 20:35 komentara
Marinika Tepić
Tanjug / Press Ujedinjeni za pobedu Srbije

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je u Kikindi da je "jedna od najsramnijih stvari" koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uradio sa svojom Srpskom naprednom strankom (SNS) "uspostavljanje kao svoje matrice za pljačkanje i vladanje strahom", saopšteno je iz koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Tepić, koja je i nosilac liste za parlamentarne izbore koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, je navela da, kao posledica toga, „našim gradovima komanduju njegovi partijski komesari i batinaši“, koji se „za sve pitaju“.

„Kikinda je, na žalost, jedan od gorih primera. U Kikindi je ‘komandant grada’ Srđan Kružević, dugogodišnji visoki funkcioner Dragana Markovića Palme, a sada SNS-a“, ukazala je Tepić prilikom razgovora s građanima.

Tepić je kazala da, kada ne bi bilo takvih nametnutih kadrova „Kikinđani nikada ne bi dozvolili da od NIS-a, nekadašnjeg našeg Naftagasa, imaju i dalje samo štetu, da nemaju fabriku vode, ni da od nekada najveće žitnice Evrope, sada ne mogu ni sebe da prehrane“.

„Zrelo je, vreme je za promene, za promenu iz korena. Subvencije poljoprivrednicima i dizel gorivo bez akciza biće naš prioritet kada uskoro smenimo ovu nenarodnu vlast. Upravljanje državnim resursima vodiće najbolji medju vama, a ne dovedeni za ruku iz partije da pokradu i ono malo što do sada još nisu“, rekla je Tepić i dodala da je namera te koalicije da Srbija bude decentralizovana.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je tokom razgovora sa građanima Zrenjanina istakao da izbori 3. aprila „neće biti slobodni i pošteni“, ali da je opozicija spremna da se suoči sa tom činjenicom i da „pozove građane da izadju i na ovakve kakvi jesu“.

„Jer okolnosti ne možemo da menjamo dok ne dobijemo šansu i podršku od građana za to“, rekao je Zoran Lutovac ispred liste Marinika Tepić Ujedinjeni za pobedu Srbije u Zrenjaninu, koji je posetio zajedno sa Tepić, Pavlom Grbovićem, Draganom Đilasom i Zdravkom Ponošem.

Novaković: Jasno je da Vučić nema većinu u Srbiji

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je u Kikindi da je „potpuno jasno“ da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nema većinu u Srbiji“ i da je „opoziciono raspoloženje većinsko“.

„Potrebno je da kroz kampanju animiramo i motivišemo opozicionu većinu da izađe na izbore 3. aprila“, rekao je Novaković u razgovoru sa građanima Kikinde.

Kako je saopštila Narodna stranka, Novaković je istakao da dobro uređeno društvo počiva na zakonima i institucijama, a „ne na volji i zlovolji jednog čoveka“.

„Utoliko će na narednim izborima građani birati ne između različitih ideoloških orijentacija, nego će birati između civilizovane vlasti, kakvu želi da uspostavi lista ‘Ujedinjeni za pobedu Srbije’, i sadašnjeg stanja u kojem je država suspendovana i u kojem vlada samo jedan čovek“, naveo je Novaković.

Novaković je Kikinđanima rekao da će kao poslanik iz Novog Sada biti „glas nezadovoljstva ne samo Novosađana, nego i cele Vojvodine“.

„U narednom periodu hrana i energija će biti još važniji nego danas i stabilnost celog društva će zavisiti od njih. Srbija je agrarna država, a unutar nje Vojvodina učestvuje sa najvećim udelom izvoza poljoprivrednih proizvoda. Najveći energetski potencijal Srbije nalazi se u Vojvodini, što će takođe opredeliti ekonomsku stabilnost cele države“, dodao je Novaković.

„Vlast u Kikindi se, međutim, kao i u celoj Vojvodini, ne vodi interesima građana i države, nego je umešana u težak kriminal na koji građani s pravom ukazuju“, rekao je Novaković.

Novaković je kao jedan od primera kriminala i korupcije u Kikindi naveo cenu gradnje nove pijace, površine 3.000 kvadratnih metara, koja je iznosila tri miliona evra, odnosno 1.000 evra po kvadratnom metru.

„Podsećam da je prosečna cena kvadratnog metra stambenog prostora u Kikindi 600 evra, što znači da je lokalna vlast investirajući tri miliona evra u pijacu ukrala ogroman deo tog novca“, zaključio je Novaković.