Mihajlović: Dačić neće biti premijer

Parlamentarni izbori 05. apr 202211:14 > 11:16 143 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Ivica Dačić neće biti premijer, poručila je članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović, navodeći da je generalno protiv koalicije naprednjaka sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

„Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer. Ja sam generalno protiv koalicije sa SPS, mislim da se mnogi kače na leđa SNS i predsednika Vučića i došlo je vreme da vidimo ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije“, rekla je Mihajlović za TV Hepi.

Pročitajte još:

Ona je ocenila da „pravo na slavlje ima samo predsednik Aleksandar Vučić, jer je napravio istorijski rezultat“.

„Dva puta pobediti u prvom krugu na direktnim izborima, i to sa većim brojem glasova drugi put je istorijski rezultat. Bila sam na lokalu, obilazila Srbiju, i mislim da bismo mi kao stranka trebalo da razgovaramo da vidimo šta se desilo. Mislim da smo mogli mnogo bolje, pre svega kada je reč o rezultatima na parlamentarnim i beogradskim izborima. I dalje smo najjača stranka u Skupštini, ali želeli smo više i trebalo bi da razgovaramo da vidimo gde smo grešili i kakvu su nam poruku poslali građani“, rekla je ona.

Mihajlović ocenila da su mnoge partije na izborima zloupotrebile krizu u Ukrajini, a da su SNS i Vučić donosili odluke u interesu države, a ne stranke.

Ona je za TV Hepi rekla da su „mnoge stranke zloupotrebile osećaj građana Srbije u odnosu na prijateljstvo sa Rusijom“, dok je SNS „trpela udarce političkih protivnika“.

„Što se tiče SPS, oni se raduju, ali nisam sigurna da su ostvarili pravu pobedu. Mislim da su stajali sa strane i palili patriotske vatre, a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba te odluke i da poštuju“, ocenila je Mihajlović.

Za SNS je bilo jednostavnije da ne donosimo nikakvu odluku u vezi sa ratom u Ukrajini i bolje bismo prošli, ali gledali smo interes države, a ne stranke, rekla je Mihajlović, ocenivši da je „zbog toga predsednik Vučić i pobedio, jer ljudi imaju poverenja u njega, znaju da će dobro da razmisli i da donosi odluke mudro i hrabro“.

Mihajlović očekuje „snažnu, jaku i otvorenu Vladu“, uz ocenu da je potrebno jedinstvo jer Srbiju „očekuje težak period i drugačija politička situacija u Evropi“.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare