Nedeljkov: Ceo izborni proces bio talac jednog izbornog mesta

Parlamentarni izbori 01. jul 202218:04 > 19:29 2 komentara
Raša Nedeljkov
N1

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov izjavio je u Danu uživo da je "ceo izborni proces bio talac jednog izbornog mesta" i dodao da nema informaciju da je bilo koja stranka podnela zahtev za poništavanje glasanja u Velikom Trnovcu.

Kako je rekao, „iz njihove perspektive ponavljanje izbora u Velikom Trnovcu nije mnogo uticalo na ukupnu ocenu izbornog procesa“.

Pročitajte još

„Ceo izborni proces je bio talac jednog izbornog mesta“, kaže Nedeljkov.

Glavni problem sa našim izborima je, smatra on, što se izborima praktično niko ne bavi.

„Sem nekoliko nedelja ili meseci kada se stranke bave procedurala, nemamo nažalost nijednu odgovornu instituciju po zakonu koja se kontinuirano bavi izborima. Kad govorimo o ovom izbornom ciklusu i glasanju u Velikom Trnovcu, takođe je izostajao interes za slobodne i fer izbore koji nije bio jači od partijskog interesa“, ističe on.

Nemaju informaciju da je bilo koja stranka podnela zahtev za poništavanje glasanja u Velikom Trnovcu.

„Što mogu učiniti još u naredna dva dana. Dok ne istekne taj rok, nećemo moći sa sigurnošću da kažemo da je izborni proces gotov. Izborni proces je konačno gotov onog momenta kad RIK proglasi ukupne rezultate, a na osnovu toga u narednih 10 dana od tada dodeli mandate budućim narodnim poslanicima. Još moramo da sačekamo ovaj period od 72 sata koji je počeo da teče juče u 20h“, objašnjava Nedeljkov.

Komentari (2)

Vidi sve komentare