Proglašena izborna lista Dveri i Gojkovićevog POKS-a

Parlamentarni izbori 23. feb 202221:39 > 21:50
FoNet/Zoran Mrđa

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu Boško Obradović - Srpski pokret Dveri - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije za izbore za poslanike Skupštine Srbije, raspisane za 3. april ove godine.

Uz izbornu listu podneto je 10.469 pravno valjanih overenih izjava birača koji podržavaju tu listu, objavljeno je na sajtu RIK.

Članovi Komisije su na sednici doneli Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana RIK u proširenom sastavu na predlog podnosioca izborne liste Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije.

Za člana Komisije imenovana je Maja Mitić, advokatica iz Vranja, dok je za zamenika člana imenovan Milan Tanović, diplomirani pravnik iz Kragujevca.

Republička izborna komisija donela je i Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana RIK u proširenom sastavu na predlog podnosioca izborne liste Suverenisti – Saša Radulović (DJB), Milan Stamatović (ZS), dr Jovana Stojković (ŽZS), kojim je Miloš Biljić, advokat iz Beograda, imenovan za člana, a Nikola Pantić, advokat iz Beograda, imenovan za zamenika člana.

Komisija je usvojila Uputstvo o primopredaji izbornog materijala pre i posle glasanja i Rokovnik za vršenje izbornih radnji u postupku izbora za poslanike Skupštine Srbije.

Republička izborna komisija donela je odluke o sprovođenju pregovaračkih postupaka bez objavljivanja javnog poziva za RIK, radi sprovođenja izbornih postupaka.