Rakić: SNS sprečava skupove opozicije

Parlamentarni izbori 06. mar 202222:34 5 komentara
N1/arhiva

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić upozorila je javnost i predstavnike međunarodnih organizacija i institucija da je opozicionim kandidatima za poslanike čak i u toku predizborne kampanje onemogućeno da se predstave građanima, što govori o tome da u Srbiji ne postoje uslovi za fer i slobodne izbore.

Kako je saopštila DS, bilo je dogovoreno da Dragana Rakić, zajedno sa Tatjanom Vešović i Stanislavom Dimitrijevićem, govori na tribini o zdravstvu, poljoprivredi i obrazovanju u mesnoj zajednici Parta u Vršcu, ali su prostorije mesne zajednice ostale zaključane.

Povezane vesti

„Zatvorena vrata mesne zajednice Parta jasno pokazuju u kakvoj državi mi živimo. Državu je privatizovala grupa mafijaša, ali nas niko ne može da ućutka. Mi ćemo nastaviti da razgovaramo sa građanima na trgovima, na ulicama, svako selo ćemo obići“, poručila je Dragana Rakić.

U saopštenju se navodi da tribina nije održana zbog samovolje predsednika Saveta Mesne zajednice i člana Srpske napredne stranke Miloša Marinkovića, koji nije želeo da otvori prostorije, iako je kandidatima za poslanike pre tri dana potvrđeno da će dobiti pristup sali mesne zajednice.

„Kako je bilo isuviše hladno za okupljanje na otvorenom, troje kandidata za poslanike na vrata mesne zajednice okačilo je natpis da je tribina odložena zbog nekorektnog odnosa MZ Parta“, navela je DS.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare