RIK proglasio izborne liste Ujedinjene Srbije i koalicije NADA

Parlamentarni izbori 19. feb 202220:09 > 20. feb 2022 11:134 komentara
ujedinjena srbija predaja potpisa
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je na današnjoj sednici parlamentarne liste koalcije Ujedinjena Srbija i koalicije Nada, za predstojeće aprilske izbore.

Koalicija Ujedinjena Srbija, okupljena oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke, predala je ukupno 13.007 valjanih potpisa birača, a na izborima će nastupiti sa listom „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ na kojoj će se naći svih 250 kandidata za poslanike.

Na današnjoj sednici za člana te koalicije u proširenom sastavu RIK-a izabran je Vladimir Todorić, a za njegovog zamenika Jovica Todorović.

Koalicija Nada, okupljena oko Demokratske stranke Srbije (DSS) i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), nastupiće na predstojećim izborima sa listom „Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju – Srpska koalicija Nada – Nacionalno demokratska alternativa – Demokratska stranka Srbije – Za Kraljevinu Srbiju – Vojislav Mihailović“.

Ta koalicija predala je ukupno 11.222 valjanih potpisa birača, a na parlamentarnoj listi naći će se svih 250 kandidata za poslanike.

Republička izborna komisija usvojila je do sada parlamentarne liste Srpske napredne stranke, koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske radikalne stranke.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar