Šajn: Saveznici su nam svi koji su za socijalnu pravdu, hvala PRL na podršci

Parlamentarni izbori 18. mar 202208:36
Medija centar Beograd

Nosilac parlamentarne liste Romske partije Srđan Šajn izjavio je da će ta partija saveznike tražiti u političkim organizacijama koje se zalažu za društvo socijalne pravde, kao i da im je izuzetno značajno što je Partija radikalne levice pozvala svoje birače da podrže Romsku partiju na izborima.

„Dugoročno svoje mesto vidimo u porodici stranaka socijalne pravde Srbije, u kojoj pun kapacitet donošenja odluka imaju radnici, zanatlije, poljoprivredni proizvođači, ljudi koji žive od svog rada, a nikako tajkuni“, naveo je Šajn u saopštenju.

Prema njegovim rečima, oni će predložiti da, po ugledu na savremene evropske zemlje, Srbija uvede „mehanizam za sprečavanje dužničkog ropstva uvođenjem instituta ličnog (privatnog) stečaja“.

„Suština ovog instituta jeste da se stvore zakonski preduslovi da svako ko je lično prezadužen, može otplatom deset odsto ukupnog duga da bude oslobođen plaćanja preostalih 90 procenata duga. Zakonom bi se jasno definisalo šta je to nužna imovina koja ne može da se pleni. Zbog dužničkog ropstva, nikome ne sme da bude uskraćeno pravo na dom“, kazao je Šajn.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar