SDA Sandžaka izlazi samostalno na parlamentarne izbore

Parlamentarni izbori 22. feb 202213:51
SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka samostalno izlazi na predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji, rekao je u ime Centralnog izbornog štaba ove partije Enis Imamović. On je na konferenciji za novinare rekao da je Glavni odbor stranke usvojio izborni program, listu, kalendar aktivnosti, a formiran je i Izborni štab.

„Naš izborni program ima osam tačaka, koje podrazumevaju reformu političkog sistema Srbije, regionalnu saradnju, projekte koji se tiču privrede Sandžaka, regionalni prostorni plan Sandžaka, regionalni ekološki akcioni plan i program zaštite životne sredine. Osim toga, plan sadrži i tačke koje se odnose na lokalnu i regionalnu samoupravu i sigurnost i kapitalne projekte, koji su od posebnog značaja za Sandžak“, rekao je Imamović.

On je dodao da od srede kreću sa prikupljanjem potpisa podrške gradjana u ograncima stranke u svim opštinama u Sandžaku.

„Usvojili smo izveštaj o medjustranačkoj saradnji sa demokratskim strankama i pokretima u Srbiji, o predizbornoj, izbornoj i postizbornoj saradnji. Našli smo ozbiljne sagovornike u Beogradu, koji mogu da doprinesu i donesu pozitivne promene u Srbiji i našim životima“, rekao je Imamović.

Istakao je da predstavnici ove stranke na lokalu imaju zadatak da vode razgovore sa svim političkim opcijama u Sandžaku u vezi stvaranja pozitivne političke klime na ovim izborima, a kako bi gradjanima omogućili da u fer, demokratskoj i slobodnoj atmosferi izraze svoju izbornu volju.

„Mi nastavljamo uspešnu decenijsku saradnju sa Partijom za demokratsko delovanje. Albanci u preševskoj dolini, na čelu sa Šaipom Kamberijem, će sigurno ostvariti najbolji rezultat u proteklih 30 godina, a mi ćemo nakon ovih izbora imati još jači poslanički klub u Skupštini Srbije“, rekao je Imamović.

On veruje da će koordinisano sa ovim albanskim partnerima doći do zajedničkog kandidata za predsednika Srbije, koji može da donese ozbiljne i korenite promene u zemlji.

„Želimo da razgovaramo o tome koji to predsednički demokratski kandidat može da podrži naše političke programe i koji može da pomogne da Bošnjaci i Albanci postanu integrativni deo ovog društva. Nama je cilj da stvorimo odredjeni ugovorni odnos tog kandidata prema narodima koje mi predstavljamo i da on nakon izbora odmah krene u neophodnu reformu političkog sistema u Srbiji“, rekao je Imamović.

Kako je dodao, od budućeg predsednika zemlje očekuje da pokrene ozbiljna pitanja, da vrati Bošnjacima status naroda i da sprovede sve ono za šta se pre izbora dogovore.

Imamović je rekao i da očekuje tešku izbornu kampanju, sa velikim brojem ucena i pretnji, i najavio da će u narednim danima obavestiti javnost o sastavu izborne liste i imenima kandidata za narodne poslanike.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar