Tepić o incidentu u Boleču: Zgrožena sam, kao majka, ne želim takvu Srbiju

Parlamentarni izbori 27. mar 202222:33 > 22:352 komentara

Predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde u Grockoj Željko Vagić priveden je danas, po prijavi da je štanglom udario aktivistu SNS, saopštila je Stranka slobode i pravde i ocenila kako SNS pokušava da od napadnutog napravi krivca, a od sebe žrtvu, dodajući da je "napad štanglom" izmišljen što se može videti i po snimcima.

U saopštenju su istakli da su aktivisti SNS-a prišli štandovima SSP-a na pijaci u Boleču, „evidentno da bi ih provocirali, verbalno napali i fizički se obračunali sa njima“, što se, kako se podseća, takođe vidi na snimcima.

Iz SSP-a je prethodno saopšteno da su nakon odlaska predsednika te stranke Dragana Đilasa iz Boleča, naprednjaci došli ispred štandova SSP-a tražeći da se ugasi zvučnik sa koga je sve vreme događaja emitovana muzika. Zatim su, kako su naveli iz SSP-a, fizički napali okupljene opozicione aktiviste.

Povezano:

Reagujući na incident u Boleču, predsednica Vlade Srbije i poverenica SNS-a za Beograd Ana Brnabić poručila je članovima svoje stranke da „ne nasedaju na provokacije i da nastave da razgovaraju sa građanima o rezultatima, planu i programu za budućnost Srbije i Beograda“.

Komentarišući ovaj slučaj, potpredsednica SSP i nosilac parlamentarne liste koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ Marinika Tepić rekla je u Utisku nedelje da je sigurna da se u narednih nedelju dana potpuno menja tok kampanje.

„Pokazalo se koliko je to trenutak samo, da i ti mladi ljudi, iz SNS, zadojeni mržnjom, deset godina slušajući sa najviših funkcija – „mrzite, mrzite svakog onog ko misli drugačije, udarite“, kao šipkom našeg Borka Stefanovića. I? Pa šta? I danas se pokazalo koliko je malo potrebno da se ta atmosfera desetogodišnje trovačnice, svađanja, podela ljudi, mržnje, pretvori u fizički sukob. Ja sam zgrožena, ne samo kao političarka, već kao žena, kao majka. Ja ne želim takvu Srbiju. Ja ne želim Srbiju gde će vašu dece, moje dete, nečije dete neko tući zato što misli drugačije“, navela je Tepićeva.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici  Izbori 2022.

 

 

Komentari

Vaš komentar