Žigmanov: Došlo je vreme da se Vojvođani vrate u parlament

Parlamentarni izbori 11. mar 202212:56 0 komentara
N1/arhiva

Došlo je vreme da se Vojvođani vrate u republički parlament, poručeno je sa konvencije koalicije „Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani“ u Subotici, a prvi na izbornoj listi Tomislav Žigmanov pozvao je sve "progresivne organizacije" da im se pridruže, saopštila je ta koalicija.

„Formirali smo koaliciju ‘Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani’ da bi u Narodnoj skupštini Republike Srbije o nama odlučivao neko od nas. Pozivam građane svih nacionalnosti, nevladine organizacije kojima je stalo do vladavine prava, a naročito političke stranke, pre svega Ligu socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođansku partiju, ali i sve druge progresivne vojvođanske i srbijanske političke organizacije, da nam se pridruže. Zajedno ćemo vratiti Vojvodinu u parlament. Zato glasajte za našu listu, za listu broj 12“, poručio je Žigmanov.

Advokat Aleksandar Olenik, drugi na listi koalicije „Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani“, govoreći o odnosu beogradskih vlasti prema Vojvodini, istakao je da Vojvođani nisu smeli da dopuste da neko drugi odlučuje u njihovo ime i da navodno rešava njihove probleme.

„Zato je naš povratak u republičku skupštinu prioritet“, naglasio je Olenik.

Kandidat za narodnog poslanika koalicije „Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani“ iz Novog Sada Adrian Kranjčević pozvao je građane Subotice i severa Bačke da podrže listu „Vojvođani“ i istakao da je siguran da će se Vojvodina vratiti u parlament, navedeno je u saopštenju koalicije.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.