Policija identifikovala i privela osobu koja je napala poslanika SNS u Čačku

Izbori 2022 03. apr 202218:35 > 18:42 komentara
Policija
Ilustracija / N1

Pripadnici Policijske uprave Čačak identifikovali su i pronašli osobu koja je danas u Čačku napala poslanika SNS-a Bratislava Jugovića, saopšteno je iz MUP-a.

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Čačka doveden je u policijsku stanicu gde će dati izjavu na okolnosti ovog događaja, kažu iz MUP-a.

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević rekao je na konferenciji za medije da je u Čačku napadnut Bratislav Jugović, poslanik iz redova Srpske napredne stranke u odlazećem sastavu Skupštine Srbije, a te navode je potvrdio je i sam Jugović.

Jugović za Danas kaže da je napadnut jutros oko pola 9 na biračkom mestu u Osnovnom sudu u Čačku, dok je ostvarivao svoje biračko pravo, te da ga je isto lice prvobitno vređalo ispred biračkog mesta da je „Vučićev bot“.

Navodi da je udaren u jagodičnu kost.

„U trenutku kada sam zaokruživao kandidate i liste na glasačkom listiću, on je uleteo i počeo da galami na izbornu komisiju iz čista mira. Ja sam mu rekao ‘Nemoj ljude snimati, uzmi olovku glasaj’, i onda sam napadnut ni kriv ni dužan“, objašnjava Jugović.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.