Policija sprečila meštane Bora i Slatine da dođu u Beograd na ekološki protest

Izbori 2022 19. mar 202219:27 > 20:3617 komentara

Građane Bora i meštane Slatine, koji su krenuli na protest Ekološkog ustanka ispred kineske ambasade, policija je zaustavila kod Paraćina, a vozilo poslala na tehnički pregled i tako im onemogućila da dođu u Beograd, saopštila je koalicija "Moramo".

Ispred zgrade TV Pink, gde je najavljeno okupljanje, kandidatkinja za predsednicu Srbije prof. dr Biljana Stojković i Nebojša Zelenović, nosilac parlamentarne liste Moramo, poručili su da je to slika Srbije kakvu danas imamo.

Protest ispred kineske ambasade na koji je pozvala koalicija Moramo nije održan, pošto je grupu meštana sela iz okoline Bora, koja je krenula u Beograd, saobraćajna policija zaustavila kod Paraćina, a vozilo kojim su putovali poslala na tehnički pregled.

PROČITAJTE I:

„Mi smo krenuli u Beograd, ne da protestujemo, ne da rušimo predsednika i državu, pošli smo kao seljaci koji su oštećeni i kojima je ugrožena egzistencija“.

„Danas smo pošli da nas čuje neko u Beogradu, oni su zvali kordon milicije na nas, isključili nas iz saobraćaja, stojimo u Paraćinu, neka nas voze milicioneri sad kući. Da li su oni na strani naroda ili smo mi za njih stoka“.

„Kompromisa nema jer oni ne poštuju zakone naše države, ponašaju se kao da su u ratu okupirali ovu teritoriju“, rekli su građani.

Iz koalicije Moramo ovaj postupak policije vide kao namerni pokušaj vlasti da spreči protest i najavjuju da ih to neće omesti, već da će se ubrzo ponovo organizovati. Navode da će uskoro ponovo organizovati i uputiti ka kineskoj ambasadi, gde će obaviti ono u čemu su danas sprečeni.

Komentari

Vaš komentar