RIK: Nisu prijavljene veće nepravilnosti na delimično ponovljenim izborima

Izbori 2022 16. apr 202207:28 > 17. apr 2022 00:206 komentara
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

U Srbiji je u subotu ponovljeno glasanje na više desetina biračkih mesta na predsedničkim i parlamentarnim izborima, kao i na četiri biračka mesta za beogradsku Skupštinu. Izbori su, prema odluci RIK, ponovljeni na 54 biračka mesta za izbor narodnih poslanika, a na 35 biračkih mesta za izbor predsednika Srbije. RIK je saopštio da "nisu prijavljene veće nepravilnosti" i da je glasanje proteklo "u najboljem mogućem redu". CRTA, koje je posmatrala beogradske izbore, navodi za N1 da se ispred dva biračka mesta u Beogradu sumnja na kupovinu glasova. Na četiri biračka mesta za beogradske izbore izašlo je ukupno 2.666 birača od 5.804 upisanih u birački spisak što čini 45,93 odsto, saopštila je CRTA. Lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" je ukupno na tim mestima je osvojila 59,49 odsto, dok je drugoplasirana lista "Duško Vujošević - Ajmo ljudi" osvojila 16,13 %, navode iz te posmatračke misije. Ujedinjeni za pobedu Srbije traže poništavanje izbora na jednom biračkom mestu u Velikoj Plani, gde je kako navode, članica proširenog sastava biračkog odbora utvrdila nedostatak pet biračkih listića, nakon čega je "i verbalno napadnuta". Funckioner SNS Darko Glišić objavio je u subotu uveče da je ta stranka "pobedila na svim nivoima".

Glasački listići za izbor narodnih poslanika su bili roze boje i po odluci RIK-a ima ih 32.181, a za izbor predsednika tirkizne boje i bilo ih je 28.687.

U Beogradu, prema odluci Gradske izborne komisije, glasanje je ponovljeno na biračkim mestima 31 i 49 u opštini Palilula, 39 u opštini Stari Grad i 106 u opštini Čukarica. Pravo glasa na tim biračkim mestima imalo je ukupno 5.804 birača.

Birališta su bila otvorena od 7 do 20 sati, do kada je važila i predizborna tišina.

Na još dva biračka mesta, gde se beogradski izbori ponavljaju, glasaće se u četvrtak.

Sve vesti o izborima pročitajte na stranici IZBORI 2022.

Glasanje na ponovljenim izborima pratimo iz časa u čas:

Komentari

Vaš komentar