Ponoš: Nemam sebi nešto ozbiljno da zamerim, Jeremić mi nije čestitao

Izbori 2022 13. apr 202216:03 38 komentara
N1

Zdravko Ponoš, kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije za predsednika Srbije na izborima održanim 3. aprila, izjavio je da "nema sebi nešto ozbiljno da zameri", da se "nije opterećivao brojkama", a da je sa Draganom Đilasom imao nesporazum u vezi sa odlaskom na TV Pink.

POVEZANE VESTI

“Neki mi kažu da nije trebalo da se izjašnjavam o Mladiću, Srebrenici, gej pravima, ja mislim da je trebalo. Nijedno pitanje nisam ostavio neodgovoreno i da sam tako stekao taj imidž čoveka koji priča ono što misli. Nekome se svidelo, nekome nije. Nemam sebi nešto ozbiljno da zamerim”, ispričao je u postizbornom intervjuu za Nedeljnik Zdravko Ponoš, „drugoplasirani“ predsednički kandidat koji je na izbore izašao kao kandidat opozicione liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

Kaže da se „nije opterećivao brojkama“.

„Trudio sam se da stvari uradim najbolje što mogu. Smatrao sam da je moj posao da doprinesem uspehu opozicione kolone i na parlamentarnim i na beogradskim izborima, računajući da je jako teško da se napravi spektakularan rezultat na predsedničkim izborima. U jednom momentu nije izgledalo kao nemoguća misija da se dođe do drugog kruga, a to bi značilo pobedu. Ali za drugi krug je značilo da je bilo potrebno još jakih opozicionih kandidata”, rekao je Ponoš.

Ponoš je za novi Nedeljnik govorio otvoreno o odnosima unutar opozicije tokom kampanje, kako se odlučio na kandidaturu i da li može biti zadovoljan posle svega, koliko je rat u Ukrajini zaista uticao na kampanju i ko je najviše iskoristio novonastale okolnosti, zašto je sada prilika da Srbija zauzme svoje mesto u Evropi i kakvi su mu budući planovi u politici.

Ponoš je, između ostalog, rekao da mu Vuk Jeremić nije čestitao posle izbora, i da ne zna ni da li je glasao za njega.

“Nisam imao nikakvu agenciju koja mi je radila kampanju, nisam imao pisce govora, neke od stvari sam podrazumevao da ću dobiti kao stručnu podršku od kolone koja me je kandidovala. To se nije desilo”, rekao je Ponoš.

On je ispričao i da je imao “ozbiljno neslaganje” sa Draganom Đilasom u jednoj situaciji.

„Jedini nesporazum ili vrlo ozbiljno neslaganje bilo je kad sam prihvatio poziv da idem na Pink”, rekao je Ponoš, dodajući da je “postojala ta priča da se na Pink ne ide, oni su napadali lidere opozicije, oni su ovakvi, oni su onakvi…”

“Napadali su i mene, uostalom. Bilo je to na ivici da je gotova stvar, da ne možemo dalje zajedno”, rekao je Ponoš.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare