Ponoš potpisao podršku izbornoj listi US: „Da Srbija bude kuća za sve nas“

Izbori 2022 17. feb 202216:40 > 16:427 komentara
FoNet/Milica Vučković

Zdravko Ponoš, predsednički kandidat Ujedinjene Srbije, koju čine Stranka slobode i pravde (SSP), Demokratska stranka, Narodna stranka i Pokret slobodnih građana, potpisom je podržao listu te koalicije na parlamentarnim i beogradskim izborima u četvrtak.

Ponoš je na Tviter nalogu naveo da veruje da će nakon izbora kao predsednik svih građana toj pobedničkoj listi dati mandat za sastavljanje vlade koja će urediti Srbiju.

„Promenimo Srbiju olovkom 3. aprila da bude kuća za sve nas“, poručio je Ponoš.

Nardona stranka i SSP, kao i članice koalicije „Moramo“, koju čine Ne davimo Beograd, građanska platforma „Akcija“ i Ekološki ustanak, nastavili su danas u Beogradu da prikupljaju potpise podrške građana.

Pročitajte još:

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka rekao je za FoNet da očekuje da će koalicija „Moramo“ za dva-tri dana prikupiti potrebne potpise.

Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd izjavio je za Fonet da postoje velike šanse da opozicija pobedi u Beogradu, ali i da postoje realne šanse da se to dogodi i u Srbiji.

Kada je reč o kontroli izbora, Lazović je kazao da se radi na tome da bude pokrivena cela Srbija.

Prorektor Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić rekao je da je došao da podrži koaliciju „Moramo“ sa kojom sarađuje u zaštiti životne sredine, dodavši da posle izbora očekuje da se podigne nivo političkog dijaloga i nivo borbe za očuvanje životne sredine.

Komentari

Vaš komentar