Movsesijan: Tadić kandidat koalicije NS i SDS, ako odluči da se kandiduje

Predsednički izbori 18. feb 202209:46 > 12:06 komentara
Aris Movsesijan
N1

Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan najavio je ulazak u koaliciju sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića, dodajući da će bivši predsednik Srbije biti kandidat te koalicije na predsedničkim izborima ako bude odlučio da se kandiduje.

Pročitajte još:

„Ja mislim da je najvažnije da se Vučiću oduzme što veći procenat, a mislim da će kandidat koga mi kandidujemo sigurno odvući dobar procenat, i dati mogućnost za drugi krug“, rekao je Movsesijan u Novom danu na N1.

Na pitanje da li će kandidat biti Tadić, ako reši da se kandiduje, odgovorio je – „tako je“.

Istakao je da cilj treba da bude „da pokrijemo što šire biračko telo“.

Prema njegovim rečima, Nova stranka će sutra glasati o stupanju u koaliciju sa SDS.

„Ja se nadam da će biti sve kako treba, tako da se može očekivati da ćemo koaliciju potpisati u nedelju ili čim pre“, rekao je on.

Na pitanje zbog čega njegova partija stupa u koaliciju sa SDS a ne sa, na primer, Strankom slobode i pravde Dragana Đilasa, Movsesijan kratko odgovara da „nije bilo moguće ostvariti komunikaciju“.

Ocenio je da „ni Đilas ni Tadić ni Ponoš“ nisu krivi zbog toga što je Srpska napredna stranka došla na vlast.

Govoreći o „sporazumu o nenapadanju“ koji je potpisalo osam opozicionih stranka, Movsesijan kaže da je to bila dobra slika i poruka za građane.

„Očigledno je moralo napismeno, i očigledno je dobra ideja da se to ipak formalizuje“, kazao je on.

Na konstataciju da među potpisnicima nije bilo Narodne stranke Vuka Jeremića, Movsesijan kaže da je ppitanje za njih zašto nisu došli, ali podseća da su u koaliciji sa strankama koje su potpisale sporazum.

Smatra i da opozicija zajedno ima mogućnost da kontroliše sva biračka mesta, da se ljudi prijavljuju da budu kontrolori i da su se ohrabrili nakon referenduma o izmenama Ustava, kada je 40 odsto glasača bilo protiv.

Upitan da prokomentariše to što je prva na listi Srpske napredne stranke doktorka Danica Grujičić, Movsesijan kaže da „jedva čeka“ duel sa njom.

Dodao je da „neki lekari“ „šetaju“ od funkcije do funkcije i daju medicinski netačne izjave o kovidu-19, ali i o efektima osiromašenog uranijuma nakon NATO bombardovanja.

„I mi lekari imamo kukolj“, kazao je Movsesijan.

Govoreći o žalbama učesnika izbornog procesa da notari ne stižu da overe potpise podrške i da zbog toga stvari idu sporo, lider Nove stranke kaže da mu to deluje verovatno.

Movsesijan navodi i da su postojali slučajevi da notar upiše pogrešan datum ili piše crnom olovkom umesto plavom, ocenjujući da „sabotaža postoji“.